14.1 C
Θέρμον
Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 5:40
news1

Δήμος Αγρινίου: Δράσεις του  Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών

Με μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  του  Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου με  αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Συγκεκριμένα,  σε συνεργασία με τηνΠεριφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Κέντρο Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», πραγματοποιήθηκε το βιωματικό εργαστήρι, με τίτλο «Υφαίνοντας…νόημα», στο πλαίσιο του οποίου τα στελέχη της δομής ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τη λειτουργία και το έργο του Ξενώνα και διένειμαν έντυπο πληροφοριακό υλικό.

Οι εθελοντές του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Σκοπός Ζωής» Αγρινίου διοργάνωσαν φιλανθρωπικό bazaar, στο οποίο συμμετείχαν τα στελέχη της δομής, ενημερώνοντας το κοινό και διανέμονταςφυλλάδια του Ξενώνα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσηςπροσφέρθηκαν στον Ξενώνα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης,στο όνομα της σπουδαίας εθελόντριαςκαι γυναίκας,κ. ΘεοδώραςΛέφα.

Την ημέρα της γυναίκας,8 Μαρτίου, σε συνεργασία με την Π.Δ.Ε. και τηνΠεριφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας, ο Ξενώνας πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, στην οδό Βότση και ΧαριλάουΤρικούπη. Τα στελέχη ενημέρωσαν το κοινό και διένειμαν έντυπο πληροφοριακό υλικό του Ξενώνα, καθώς και τον οδηγό απόδρασης από την κακοποιητική σχέση. Παράλληλα, μοιράστηκαν λουλούδια στις γυναίκες, σε ένδειξη αναγνώρισης του πολύπλευρου ρόλου τους στην κοινωνία. Την εν λόγω δράση στήριξε με την παρουσία του το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας.  Το απόγευμα της ίδιας ημέρας προβλήθηκε ηξενόγλωσση ταινία, «Οι Ατίθασες», η οποία πραγματεύεται τη θέση της γυναίκας στην πατριαρχική κοινωνία και την καταπάτηση των δικαιωμάτων της. Επίσης, διανεμήθηκε έντυπο πληροφοριακό υλικό του Ξενώνα.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα καπνιστής πέστροφας – Εντοπίστηκε βακτήριο λιστέρια

Newsroom

ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Newsroom

Ε.Σ. Αγρινίου: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com