17.6 C
Θέρμον
Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 15:40
news1

Αγία Παρασκευή: Άφαντοι οι γονείς των ανηλίκων που βασάνιζαν τον 14χρονο

Άφαντοι παραμένουν οι γονείς των παιδιών που άσκησαν ακραίο bullying στον 14χρονο στην Αγία Παρασκευή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δικηγόρος της οικογένειας του 14χρονου θύματος bullying είπε πως το παιδί ξαναπήγε στο σχολείο του στην Αγία Παρασκευή.

«Το συζητήσαμε με τους γονείς και ειδικούς και καταλήξαμε ότι πρέπει να πάει, διότι έπρεπε να κερδίσει αυτή τη μικρή νίκη, να μην υποχωρήσει εκείνος από την όποια κανονικότητα της ζωής του» εξήγησε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Μαζαράκης.

«Εκείνο που μας κάνει εντύπωση σε όλους είναι η απουσία γονέων και παιδιών. Η αστυνομία τους αναζητεί» πρόσθεσε.

«Η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία. Μέχρι στιγμής είναι άφαντοι. Εγώ καταλαβαίνω τον κάθε γονέα. Αναζητήθηκαν στις διευθύνσεις τους και σε κάποια εξοχικά δεν βρίσκονται πουθενά. Η ενημέρωση που είχαμε από το σχολείο χθες είναι ότι είναι άρρωστο με Covid το παιδί και δεν θα πάει. Εγώ θεωρώ ότι μπορεί να είναι αλήθεια, μπορεί να είναι μια πρόφαση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε κατά την εκτίμηση της οικογένειας και τη δική του «δεν μιλάμε πλέον για bullying». «Θεωρώ ότι αυτές οι συμπεριφορές έχουν αλλάξει την κατηγορία. Έχουμε ανέβει σε επίπεδο βιαιότητας και σε επίπεδο οργάνωσης».

Τα βασανιστήρια στον 14χρονο

Αναφέροντας τα όσα υπέστη ο 14χρονος είπε πως «του πήραν το σκύλο, τον υποχρέωσαν με την απειλή ότι δεν θα τον ξαναδεί να τους ακολουθήσει. Πήγαν σε ένα πιο απόμερο σημείο, όπου εκεί υπέστη όλη αυτή τη διαδικασία, δηλαδή τι; τον κρατούσαν οι δύο και τον γρονθοκόπησε ο τρίτος με κλειδιά, γροθιά με κλειδιά μέσα στο χέρι που μπορεί να προκαλέσει όπως καταλαβαίνετε στο πρόσωπο πολύ μεγάλη βλάβη. Γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι επικίνδυνη σωματική βλάβη και όχι κάτι απλό. Του πήραν τα παπούτσια, τον υποχρέωσαν πάλι στη συνέχεια να τους ακολουθήσει αιμόφυρτος και ξυπόλητος στο δρόμο για να του δώσουν πίσω το σκύλο του. Τον απείλησαν, βιντεοσκόπησαν το γεγονός, τον υποχρέωσαν να αναφέρει ονόματα προσώπων που δεν γνώριζε, γυναικεία ονόματα με υβριστικό σχόλιο και στη συνέχεια, μετά από όλο αυτόν τον εξευτελισμό, του έδωσαν πίσω το σκύλο του με το ζόρι και του επέτρεψαν εντός εισαγωγικών πάλι να επιστρέψει στο σπίτι του. Αυτά έγιναν σε κεντρικό σημείο της Αγίας Παρασκευής».

Επισήμανε ότι ο «ο τρίτος άγνωστος – όχι άγνωστος εν μέρει γνωστός μέχρι στιγμής- έδειξε στη ζώνη του χωρίς να το δείξει βεβαια, ήταν καλυμμένο με τα ρούχα του από πάνω ότι είχε όπλο. Γκλοκ το ανέφερε, ότι έχω ένα γκλοκ επάνω μου και με αυτό θα σε σκοτώσω. Δεν σταμάτησαν εκεί. Έριξαν αυγά στην πρόσοψη της πολυκατοικίας, βανδάλισαν το αυτοκίνητο του πατέρα, τηλεφώνησαν το Σάββατο το βράδυ όταν είχε ξεκινήσει μια διαδικασία διερεύνησης από την αστυνομία και αναζητούνταν και τα παιδιά και οι γονείς τους. Τηλεφώνησαν πάλι στον ανήλικο από απόκρυψη και του είπαν ότι πήγες στην αστυνομία και σταμάτα και είσαι καρφί κι αν δεν σταματήσεις θα πάθεις χειρότερα και ούτω καθεξής».

Επιπλέον είπε ότι «υπήρχαν προηγούμενα δηλαδή αυτό το bullying που αναφέρατε στην αρχή είχε συμβεί τον παρελθόντα χρόνο και μέσα στο λεωφορείο, γιατί τα παιδιά αυτά κατευθύνονται προς το ίδιο σχολείο και επιστρέφουν προς την ίδια περιοχή, οπότε μοιράζονταν το σχολικό λεωφορείο το οποίο όμως, επειδή είναι έφηβοι σε αυτή την ηλικία των 13 δεν έχει σύνοδο.

Άρα ό, τι γίνεται γίνεται μεταξύ των παιδιών εσωτερικά και άρα είχαν συμβεί κάποια περιστατικά εκφοβισμού, κεφαλοκλείδωμα, σπρωξίματα, αλλά αυτά το παιδί δεν τα αξιολόγησε ή δεν ήθελε να τα μεταφέρει, θεωρώντας ότι μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι κάτι υποδεέστερο, ότι κλαίγεται για το τίποτα και ούτω καθεξής. Τέτοιου είδους μικροπεριστατικά συνέβαιναν πάντα στα σχολεία, αλλά όταν δεν υπήρχε συνέχεια δεν έδινε κάποιος μεγάλη σημασία. Αυτό είναι το προηγούμενο το οποίο μάθαμε εκ των υστέρων βέβαια, γιατί το παιδί δεν το είχε αναφέρει σε κανέναν».

 

Πηγή: newsit.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα καπνιστής πέστροφας – Εντοπίστηκε βακτήριο λιστέρια

Newsroom

ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Newsroom

Ε.Σ. Αγρινίου: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com