10.8 C
Θέρμον
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 9:00
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Θέρμο: Ο Σύλλογος Μανδριωτών για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την Ενορία της Αγίας Παρασκευής

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου του Εξωραϊστικού-Λαογραφικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Μανδριωτών «Η Αγία Παρασκευή».

ΜΑΝΔΡΑ ΘΕΡΜΟΥ    ΘΕΡΜΟ:Τ.Κ. 30008

Την 30η Ιανουαρίου 2023 , συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο  Θέρμου με θέμα «τον χαρακτήρα της Ενορίας της Αγίας Παρασκευής Μάνδρας».

Η πλειοψηφία του Δ.Σ., διερμηνεύοντας και τη μεγάλη πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας, έλαβε στην παρακάτω απόφαση:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου στη συνεδρίαση της 30ης Ιανουαρίου 2023 συζήτησε το θέμα που έχει δημιουργηθεί στην ενορία της Αγίας Παρασκευής του συνοικισμού Μάνδρας, της Κοινότητας Θέρμου, του Δήμου Θέρμου και κατέληξε  στα παρακάτω:

  1. Η εκκλησία αυτή ταυτίζεται νομικά με την ενορία του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μάνδρας Θέρμου, που είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και θεωρείται ιδρυθείσα προ του έτους 1974 σύμφωνα και με το υπ’αριθμ. 2025/29-7-1974 έγγραφο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
  2. Ως Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου  Θέρμου ,στη γεωγραφική περιοχή της οποίας βρίσκεται ο ιστορικός ναός της Αγίας Παρασκευής στην οποία περιοχή, εκ του θεσμικού μας ρόλου, ασκούμε διοίκηση και εποπτεία, εκφράζουμε τη βούλησή μας ο ναός της Αγίας Παρασκευής  να παραμείνει ως έχει και να είναι ανοικτός , με ελεύθερη πρόσβαση όλων των πιστών που τον επισκέπτονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας και έχει σημαντική συμβολή στην προσέλκυση επισκεπτών και εν γένει στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού που αποτελεί βασική επιδίωξη και στρατηγική του Δήμου, με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής και την οικονομική στήριξη των επαγγελματιών της περιοχής μας.

Ως Σύλλογος των απανταχού Μανδριωτών, ευχαριστούμε όλους, όσους  στάθηκαν και στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα που κάνουμε για να παραμείνει ο ναός της Αγίας Παρασκευής ,της θαυματουργού και  προστάτου μας,  ναός της ενορίας μας.

Μάνδρα Θέρμου, 1-2-2023.

 

Ο Πρόεδρος

Αθανάσιος Σπ Λιανός

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Συμμετοχή Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Θανάση Μαυρομμάτη σε εκδήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια για τον Φιλελληνισμό και τον Λόρδο Βύρωνα

Newsroom

Αγρίνιο: Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του βομβαρδισμού

Newsroom

Θέρμο: Έφυγε ο Λάμπρος Λόης, μια εμβληματική μορφή…

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com