11.3 C
Θέρμον
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 6:28
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Τριήμερο στην Αιτωλοακαρνανία: Λίμνη Τριχωνίδα και Θέρμο, προορισμοί που αξίζει να επισκεφθείς!

Τριήμερο στην Αιτωλοακαρνανία. Μια φαεινή ιδέα και συνάμα προσιτή. Εξάλλου, πάντα είναι η ιδανική εποχή να οργανώσεις μια εκδρομή στη Δυτική Ελλάδα.

Η Αιτωλοακαρνανία φημίζεται για τις ομορφιές που συνδυάζουν την ελληνική γη. Δημοφιλείς προορισμοί που απέχουν περίπου τρεις ώρες από την Αθήνα. Ετοιμάζεις βαλίτσες, ξεκινάς. Κάνεις μια στάση και… έφτασες! Επιλέξαμε και σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα τέσσερις στάσεις στο νομό που αξίζουν.

Αγρίνιο, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας

Πριν την πρώτη σου στάση στην πόλη του Αγρινίου, προτείνουμε μία στάση λίγο πιο πριν. Στον ποταμό Αχελώο. Ο Αχελώος, από τα συνθετικά νερό και «λώων» (=καλύτερος), είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας και ο πιο γνωστός από τα αρχαία χρόνια. Πηγάζει από την οροσειρά της Πίνδου και καταλήγει μέχρι και το Ιόνιο Πέλαγος.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Αχελώος υπήρξε θεός και ήταν γιος του Ωκεανού και της Τηθύως ή του Ήλιου και της Γης. Το ανοιχτό χρώμα των νερών του, του χάρισε κάποτε το προσωνύμιο «Ασπροπόταμος».

Πάμε στο Αγρίνιο τώρα. Είναι η μεγαλύτερη πόλη του νομού Αιτωλοακαρνανίας, η δέκατη έβδομη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας αλλά και ένα εκ των μεγαλύτερων αστικών κέντρων του δυτικού κομματιού της χώρας. Είναι το εμπορικό και οικονομικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής, όπου σφύζει από ζωή, συντελώντας σε αυτό και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου. Στην καρδιά της πόλης, των περίπου 50.000 κατοίκων, βρίσκεται η κεντρική πλατεία. Η πλατεία Δημοκρατίας είναι το σημείο συνάντησης θα έλεγε κανείς, για να ξεκινήσεις την προμενάδα σου στις μικρές διάσπαρτες ομορφιές της, στις συνοικίες του Αγρινίου. Και είναι αρκετές αυτές…

Τριήμερο στην Αιτωλοακαρνανία: Αμφιλοχία

Η Αμφιλοχία από το Αγρίνιο απέχει με το αυτοκίνητο περίπου μισή ώρα. Πρόκειται για μια παραλιακή πόλη με τουριστική ανάπτυξη και αρκετές τοποθεσίες για να καθίσεις και να απολαύσεις την γαλήνη της θέας. Άλλοτε γεμίζει από κόσμο και άλλοτε πάλι, αναβλύζει ηρεμία.

Η Αμφιλοχία είναι αναμφίβολα κάτι που θα ομορφύνει το τριήμερό σου στην Αιτωλοακαρνανία. Κατέχει όλα τα απαραίτητα για μια χαλαρωτική εκδρομή. Μοιάζει σα λιμάνι, και μάλιστα ένα από τα πιο όμορφα, με ψαροταβέρνες, διάφορα εστιατόρια και καφετέριες.

Τριήμερο στην Αιτωλοακαρνανία και στη Λίμνη Τριχωνίδα

Η Λίμνη Τριχωνίδα βρίσκεται, κι αυτή, γύρω στα τριάντα λεπτά με το αυτοκίνητο από το Αγρίνιο. Είναι η μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Ελλάδας. Η ιδιαίτερη ονομασία της οφείλεται στην πόλη της Αιτωλίας, Τριχώνιον (σήμερα ονομάζεται Γαβαλού). Η λίμνη πέρα από την τεράστια φήμη της, είναι και στην όψη θεαματική. Πελώρια.

Η χλωρίδα της και τα σπάνια είδη της πανίδας της, τα πτηνά, τα αμφίβια, τα θηλαστικά, τα ερπετά, ψάρια όπως το γλανίδι ή η τσερούλκα, προσδίδουν κάτι επιπλέον στο κάλλος της. Ιδανική ώρα για να την επισκεφτείς, είναι κατά την δύση του ηλίου. Τα λόγια είναι περιττά όταν αντικρίσεις το θέαμα.

Τριήμερο στην Αιτωλοακαρνανία: Θέρμο και χωριό Μέγα Δένδρο

Σε κοντινή απόσταση από την Λίμνη Τριχωνίδα σε υψόμετρο περισσότερα από 500 μέτρα θα βρεις το χωριό Μέγα Δένδρο, ο τόπος γέννησης του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, κατά τον βιογράφο τoυ, Νικόδημο Αγιορείτη. Το χωριό ανήκει στον Δήμο Θέρμου, ένα γραφικό χωριό που απέχει πάνω κάτω 32 χλμ. από το Αγρίνιο. Δηλαδή στα 45 λεπτά οδικώς αλλά και 40 λεπτά από την Λίμνη Τριχωνίδα.

Στο πατρικό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Κοντά στο χωριό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, βρίσκεται το μοναστήρι του, όπως επίσης και το μνημείο των Πεσόντων Αεροπόρων. Πριν, όμως, εγκαταλείψεις το Θέρμο, μην παραβλέψεις το Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου στην ιστορική αρχαία πόλη. Επιπροσθέτως, το χωριό Θέρμο αποτελεί μια καλή επιλογή τοποθεσίας για να γευματίσεις. Έχει την ησυχία του και τις ομορφιές του, τις οποίες δε θα μπορέσεις να τις χαρείς εξ ολοκλήρου μέσα σε λίγη ώρα.

Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς. Ο ταξιδιώτης το συναντά στο δρόμο που συνδέει το Αγρίνιο με το Θέρμο

Φρόντισε να αφήσεις χρόνο για να επισκεφθείς τον Εύηνο ποταμό. Η φύση θα σε συντροφεύσει όση ώρα αποφασίσεις να περάσεις μαζί της. Αν πάλι είσαι από τους δραστήριους ταξιδιώτες, επέλεξε κάτι πιο extreme. Μοναδική εμπειρία το κανόε καγιάκ αλλά και η ποδηλατάδα σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό.

Συνοψίζοντας… Ένα τριήμερο στην Αιτωλοακαρνανία δεν είναι δύσκολο στην οργάνωση. Το αντίθετο. Απαιτεί απλώς να διαλέξεις από πριν τρεις-τέσσερις προορισμούς που επιθυμείς να επισκεφτείς και από εκεί και ύστερα όλα είναι σχετικά εύκολα και προσβάσιμα. Με τη δική τους, ξεχωριστή ομορφιά, όπως οι περισσότεροι προορισμοί της περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας.

Καταφθάνοντας, επιτόπου θα βιώσεις τον ευχάριστο συνδυασμό της ζωής στην ελληνική περιφέρεια με την αστική καθημερινότητα. Το Αγρίνιο σου προσφέρει όλα εκείνα που θεωρείς πως θα σου λείψουν από την πόλη. Αν σου λείψουν. Τόσο κοντά στην Αθήνα αλλά ταυτοχρόνως διαφορετικά από αυτά που έχεις συνηθίσει. Καλό δρόμο…

 

exploringgreece.tv

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Συμμετοχή Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Θανάση Μαυρομμάτη σε εκδήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια για τον Φιλελληνισμό και τον Λόρδο Βύρωνα

Newsroom

Αγρίνιο: Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του βομβαρδισμού

Newsroom

Θέρμο: Έφυγε ο Λάμπρος Λόης, μια εμβληματική μορφή…

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com