12.7 C
Θέρμον
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 13:36
news1

Νέος ΚΟΚ: Πότε σταματά η αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας;

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αποκάλυψε πότε θα αναρτηθεί για δημόσια διαβούλευση το επίμαχο νομοσχέδιο με το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

Το σύνολο των πρωτοβουλιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στη χώρα, παρουσίασε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Real FM 107,1.

Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ο Υπουργός, Κώστας Καραμανλής, καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της χώρας και τα αποτελέσματα είναι ορατά, ενώ αναφέρθηκε και στην τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, που αυστηροποιεί την ποινική αντιμετώπιση συγκεκριμένων τροχαίων παραβάσεων.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών επισήμανε πως με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος προβλέπεται να τεθεί σε διαβούλευση πριν από τα Χριστούγεννα, «απενοχοποιείται το αυτοκίνητο», καθώς δεν θα αφαιρούνται πινακίδες για συγκεκριμένες παραβάσεις, αλλά οι ποινές θα είναι αυστηρές για τις επικίνδυνες παραβάσεις, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και οι αντικανονικές προσπεράσεις.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών τόνισε ότι η οδική ασφάλεια αντιμετωπίζεται ως εθνικό ζήτημα από την κυβέρνηση και σκοπός του στρατηγικού σχεδιασμού που έχει καταρτιστεί από την αρμόδια Κυβερνητική Επιτροπή είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων κατά 50% έως το 2030.

«Η Οδική Ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας, της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επαγγελματιών του κλάδου, αλλά και καθενός πολίτη ξεχωριστά», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι βασική αιτία των τροχαίων ατυχημάτων είναι η κακή οδηγική συμπεριφορά και γι΄ αυτό απαιτείται να διαμορφωθεί μια νέα κουλτούρα οδήγησης, από την παιδική ηλικία.

«Το λάθος που κάνουμε είναι ότι διδάσκουν οι γονείς τα παιδιά πως να χειρίζονται το αυτοκίνητο. Το πρόβλημα δεν είναι ο χειρισμός του αυτοκινήτου, το πρόβλημα είναι να μάθει ο νέος να οδηγεί και αυτή είναι η δουλειά των εκπαιδευτών οδήγησης. Έτσι, το νέο σύστημα αξιολόγησης των υποψήφιων οδηγών δίνει έμφαση στην εκπαίδευση, ώστε να παράγει καλύτερους οδηγούς», πρόσθεσε ο Υφυπουργός Μεταφορών.

Επίσης ο Υφυπουργός Μεταφορών επανέλαβε ότι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι υποχρεωτική όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, προτρέποντας τους οδηγούς να διατηρούν τον εξοπλισμό στα αυτοκίνητά τους.

newsauto.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom

Αγία Παρασκευή: Άφαντοι οι γονείς των ανηλίκων που βασάνιζαν τον 14χρονο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com