12.7 C
Θέρμον
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 13:36
news1

Εργαζόταν ως οικιακή βοηθός και «ξάφριζε» ηλικιωμένους

Η 46χρονη εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε σπίτια ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά και των Συκεών, από τον Φεβρουάριο του 2019 έως τον Ιούλιο του 2022.

Στην ταυτοποίηση μίας 46χρονης ελληνικής καταγωγής, η οποία εκμεταλλευόμενη την εργασία της ως οικιακή βοηθός, αφαιρούσε χρήματα και κοσμήματα από ηλικιωμένους είχε ως αποτέλεσμα η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών από οικίες και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος πέντε εμπλεκομένων ατόμων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 46χρονη εργαζόμενη ως οικιακή βοηθός σε σπίτια ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά και των Συκεών, από τον Φεβρουάριο του 2019 έως τον Ιούλιο του 2022 και με τη βοήθεια τεσσάρων ακόμη ατόμων, προχώρησε σε κλοπές:

  • χρηματικών ποσών το συνολικό ύψος των οποίων ανέρχεται σε 150.000 ευρώ και
  • κοσμημάτων με εκτιμώμενη αξία 60.000 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης ήταν η επιτηδευμένη προσέγγιση των ηλικιωμένων υποψήφιων θυμάτων από τη 46χρονη, η οποία μόλις ξεκινούσε την εργασία στις οικίες τους, αυτόματα αποκτούσε γνώση και πρόσβαση στα σημεία όπου εναπόθεταν χρηματικά ποσά και κοσμήματα. Σε μία περίπτωση μάλιστα, προσέγγισε ηλικιωμένη γυναίκα το διάστημα που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο και αφού της συστήθηκε ως αποκλειστική βοηθός, την επισκέφθηκε σε δεύτερο χρόνο στην οικία της, όπου της απέσπασε πληροφορίες ως προς το σημείο απόκρυψης των χρημάτων.

Εκμεταλλευόμενη τις συνθήκες και με τη συνέργεια τεσσάρων ακόμη ατόμων στους οποίους παρείχε πληροφορίες υποδεικνύοντας ταυτόχρονα πώς να δράσουν, προχώρησαν σε κλοπές από τέσσερις κατοικίες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

in.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom

Αγία Παρασκευή: Άφαντοι οι γονείς των ανηλίκων που βασάνιζαν τον 14χρονο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com