11.2 C
Θέρμον
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 9:18
Πολιτισμός-ΤουρισμόςΤοπικά νέα

Με μεγάλη επιτυχία η «Γιορτή Ψαριού» στο Αιτωλικό!

Για μια ακόμη φορά πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Αιτωλικό, ενθουσιάστηκε από  την εξαιρετική διοργάνωση, απήλαυσε    τα πεντανόστιμα ψάρια και την Αιτωλικιώτικη  φιλοξενία.

 

Κώστας Λύρος: «Η λιμνοθάλασσα είναι το περιβάλλον ζωής μας και εμπράκτως την προστατεύουμε  με μια σειρά έργων»

  Πλήθος κόσμου βρέθηκε χθες το βράδυ (24/9/2022)  στο Αιτωλικό  για τη γιορτή ψαριού ενώ νωρίτερα έλαβε χώρα  ο  15ος Αγώνας Δρόμου Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού, με μεγάλη συμμετοχή  και επιτυχία

 

Η  «Γιορτή Ψαριού» που αποτελεί θεσμό κάθε Σεπτέμβριο και πραγματοποιήθηκε  και φέτος στη πλατεία και στα σοκάκια του νησιού, διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Δήμο Ι.Π Μεσολογγίου και τελούσε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

 

Οι επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα πεντανόστιμα ψάρια της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, να δοκιμάσουν αρκετές ποιότητες ντόπιου κρασιού, πέρασαν ένα αξέχαστο βράδυ με μουσική και χορό.

 

Ο Δήμαρχος του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος ευχαρίστησε τους χορηγούς, τους εθελοντές καιτο δραστήριο σύλλογο Τριτέκνων που με την πολύτιμη βοήθειά τους συνέδραμαν ώστε και η φετινή διοργάνωση να έχει επιτυχία και να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο το «δυνατό» προϊόν της περιοχής, το ψάρι.

 

Επίσης ο κ. Λύρος τόνισε με έμφαση ότι θα πρέπει να διαφυλαχτεί ο πλούτος της περιοχής και ειδικότερα να προστατευθεί  η Λιμνοθάλασσα, που  είναι ο «καθρέφτης» του Δήμου και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η Δημοτική Αρχή:

 

«Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στο «τιμόνι» του Δήμου μας, αλλά  και πριν ακόμη, έπραξα αυτό που έπρεπε, έτρεξα εκεί που έπρεπε και παρακολούθησα και πίεσα   και υποχρεώθηκα, ώστε το πακέτο για τα έργα της λιμνοθάλασσας να ξεκολλήσει, να μη χαθεί και να ξεκινήσουν. Σίγουρα η γραφειοκρατία είναι μεγάλη, σίγουρα η πανδημία ανέστειλε τα πάντα και για το λόγο αυτό πρέπει να έχουμε υπομονή. Γιατί μαζί με τα έργα της λιμνοθάλασσας «κλειδώσαμε» και ένα άλλο μεγάλο έργο  για το Αιτωλικό . Τον Βιολογικό Καθαρισμό. Ένα μεγάλο και σπουδαίο έργο το οποίο το δημοπρατούμε.  Η λιμνοθάλασσα είναι το περιβάλλον ζωής μας .  Έχουμε χρέος να την προστατεύσουμε και  να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου της θάλασσας μας»

 

Το γλέντι και το κέφι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και με τη συμμετοχή μεγάλης παρέας από το Κλεινοβό, από τον αδελφοποιημένο Δήμο  Μετεώρων, μελών του Συλλόγου  Αιτωλικιωτών Αττικής “Ο Λιακατάς”, και αρκετών εκπροσώπων  της Κεντρικής, Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Τριαντέικα Αγρινίου-“Βλάχικος γάμος”: Καρναβαλική εκδήλωση με φαγητό γλέντι και άφθονο κρασί

Newsroom

Χιλιάδες επισκέπτες γέλασαν και χόρεψαν στο Παναιτωλιώτικο Καρναβάλι (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

Newsroom

Παπαδάτες Μακρυνείας: Κέφι, διάθεση και Αναστασία Γιουσέφ στο καρναβάλι (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com