11.3 C
Θέρμον
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 7:17
Κοινωνία

Ραφήνα: Προφυλακιστέοι οι δύο 24χρονοι για τη δολοφονική επίθεση – Δίωξη σε ακόμα δύο πρόσωπα

Τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον οι δύο 24χρονοι για τον άγριο ξυλοδαρμό που επέφερε τον θάνατο του 4χρονου Δημήτρη στη Ραφήνα – Θα απολογηθούν ακόμα δύο νεαροί, που είχαν καταθέσει ως μάρτυρες

Τον δρόμο για τη φυλακή θα πάρουν οι δυο 24χρονοι που απολογήθηκαν για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος 42χρονου σε μπαρ στη Ραφήνα τα ξημερώματα της Κυριακής.

Μετά από διαδικασία που διήρκεσε 12 ώρες ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν προφυλακιστέους τους δύο κατηγορούμενους για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 42χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, η ανακρίτρια επεκτείνει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος ακόμη δυο νεαρών, που στο στάδιο της προδικασίας είχαν καταθέσει ως αυτόπτες μάρτυρες.

Χθες ο ένας εκ των δυο κατηγορουμένων αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι χτύπησε το θύμα στο πλαίσιο νόμιμης άμυνας, ενώ ο συγκατηγορούμενός του επικαλείται εθισμό του θύματος στο αλκοόλ και επιβαρυμένη κατάσταση υγείας του 42χρονου.

“Είμαι αθώος. Δεν είχα ουδέποτε πρόθεση να τον σκοτώσω αλλά υπερασπίστηκα τον φίλο μου που κινδύνευε από το θύμα. Είχα επαφή με το θύμα στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας υπέρ τρίτου”, δήλωσε ο κατηγορούμενος.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας ο πρώτος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν ακούμπησε καν τον 42χρονο. Επικαλείται μάλιστα το βιντεοληπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα του καταστήματος και τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων σύμφωνα με τα οποία – όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος- προκύπτει ότι ο δράστης ήταν μόνο ένας… Ο ίδιος όπως λέει είχε μπει μέσα στο μπαρ για να πάρει τα τσιγάρα του.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος δήλωσε ότι θα διορίσει τεχνικό σύμβουλο, γιατρό, για να καταδείξει εθισμό του θύματος στο αλκοόλ και βεβαρημένη κατάσταση υγείας πριν τον θάνατό του.

Υπήρξε ένταση και διαπληκτισμός μέσα στο μαγαζί, ωστόσο, με παρέμβαση των ψυχραιμότερων όλοι νόμιζαν ότι το περιστατικό έληξε εκεί. Τελικά έκαναν λάθος και η συνέχεια δόθηκε έξω από το μαγαζί. Ο 42χρονος κατευθύνθηκε προς ένα στενό ανάμεσα σε δυο μαγαζιά. Εκεί του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με αγριότητα με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να καταλήξει.

dikaiologitika.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Οι 3 γλώσσες που σίγουρα πρέπει να μάθει το παιδί σας

Newsroom

Συντάξεις: Καμία αλλαγή στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης έως το 2027

Newsroom

Δεκάδες συλλήψεις για την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στον Ρέντη

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com