10.8 C
Θέρμον
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 8:50
Υγεία

Ο ιός είναι ακόμα εδώ: Νέο «κύμα» κρουσμάτων φέρνουν τα στελέχη Ο4 και Ο5

Μεγάλη ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων αλλά κυρίως για την εκτόξευση στον αριθμό των νοσηλευομένων λόγω κορωνoϊού προκαλεί στους ειδικούς, ενόψει μάλιστα της καλοκαιρινής περιόδου, όπου θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη χαλάρωση των μέτρων.

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μία ανησυχητική αύξηση σε ορισμένους δείκτες της πανδημίας, όπως η αύξηση των νοσηλειών κατά περίπου 40% μέσα σε μία εβδομάδα.

Ο ιός συνεχίζει να ξαφνιάζει, καθώς φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα οι υποπαραλλαγές 4 και 5 της Όμικρον αποδεικνύονται εξαιρετικά μεταδοτικές.

Κατακόρυφη αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων
Παρουσιάζοντας πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία ο κ. Νίκος Θωμαΐδης δήλωσε ότι «εδώ και δέκα ημέρες η αύξηση στα λύματα της Αττικής είναι 45%, διατυπώνοντας την άποψη ότι τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια από όσα δηλώνονται.

«Έχει παρθεί απόφαση από τον ΕΟΔΥ ότι η παρακολούθηση της δυναμικής θα γίνεται μόνο από τα λύματα», τόνισε. Σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ η διασπορά ήταν αναμενόμενη μετά τον εντοπισμό των νέων μεταλλάξεων.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Θωμαΐδης, η «αύξηση των κρουσμάτων αναμένεται να κορυφωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου», με τον Αύγουστο να έχουμε μια δεύτερη κλιμάκωση της διασποράς.

«Η κατάσταση δεν πρόκειται να είναι χαλαρή ποτέ» είπε διευκρινίζοντας ότι οι επιστήμονες περιμένουν ένα νέο, πιο αποτελεσματικό, εμβόλιο.

Οι υποπαραλλαγές 4 και 5 της «Όμικρον» στοχεύουν στους πνεύμονες
Η παρουσία των Όμικρον 4 και Όμικρον 5 έχει επιβεβαιωθεί και στην Ελλάδα. Την τελευταία εβδομάδα μάλιστα καταγράφηκε αύξηση των συγκεκριμένων υποπαραλλαγών κατά 145% στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Τόσο η Όμικρον 4 (ΒΑ.4), όσο και η Όμικρον 5 (ΒΑ.5) έχουν προστεθεί στη λίστα των υπό παρακολούθηση στελεχών του ιού.

 

vradini.gr

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Τι μπορεί να προκαλέσει η αφρικανική σκόνη στην υγεία – Συστάσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Newsroom

Παιδιά: Πώς μπορεί ο γονέας να διαχειριστεί την ερώτηση «Αν πεθάνεις;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Newsroom

Ποιες είναι οι ιδιότητες των προβιοτικών και πόσο καλό κάνουν στο πεπτικό μας σύστημα

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com