11.2 C
Θέρμον
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 10:56
Κοινωνία

Στον εισαγγελέα η 60χρονη που κρατούσε 16 σκυλιά σε σπίτι «υγειονομική βόμβα»

Τα ζώα εντοπίστηκαν κλεισμένα σε κλουβιά, μέσα σε ένα διαμέρισμα 70 τετραγωνικών μέτρων, γεμάτο ακαθαρσίες και βρωμιά

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής η 60χρονη που συνελήφθη έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο διαμέρισμά της, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, στο οποίο εντοπίστηκαν να ζουν σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης 16 σκυλιά.

Οι εικόνες που έδωσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. στη δημοσιότητα είναι αποκαρδιωτικές και αποτυπώνουν την φριχτή κατάσταση στην οποία ζούσαν τα άτυχα ζώα. Τα περισσότερα εντοπίστηκαν κλεισμένα σε κλουβιά, μέσα σε ένα διαμέρισμα “υγειονομική βόμβα” 70 τετραγωνικών μέτρων, γεμάτο ακαθαρσίες και βρωμιά.

skilia2

Οι αστυνομικοί που έφτασαν χθες στο διαμέρισμα τρίτου ορόφου, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, αντίκρισαν μία σοκαριστική κατάσταση με έντομα να αιωρούνται σε όλους του χώρους, ακαθαρσίες ολούθε και μία ανυπόφορη δυσοσμία που αναδυόταν από το σπίτι. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι οι χώροι του διαμερίσματος δεν επαρκούσαν ώστε τα ζώα να πραγματοποιούν κινήσεις προσαρμοσμένες στον φυσικό τρόπο διαβίωσής τους, ενώ τα κλουβιά όπου βρίσκονταν μερικά εξ αυτών ήταν μικρά σε μέγεθος.

skilia1

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, κατά το έλεγχο στο εσωτερικό του διαμερίσματος, ο οποίος πραγματοποιήθηκε ύστερα από καταγγελία γειτόνων, εντοπίστηκαν, μέσα και έξω από κλουβιά, συνολικά 12 ενήλικα σκυλιά και τέσσερα κουτάβια.

Η 60χρονη ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος συνελήφθη και εις βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην ευζωία των ζώων συντροφιάς. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν δύο προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα 4.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται αν η συγκεκριμένη υπόθεση συνδέεται με εμπορία ζώων, καθώς τα σκυλιά φέρεται να ανήκουν σε γνωστές ράτσες.

skilia3

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα αδέσποτα ζώα, με εντολή εισαγγελέα και με την συνδρομή της κτηνιατρική υπηρεσίας, τα σκυλιά μεταφέρθηκαν για φιλοξενία σε καταφύγιο.

Όπως εξήγησε ο κ. Σωκράτης Δημητριάδης, τα σκυλιά είναι όλα μικρόσωμα και μεσαία, και η κατάσταση στην οποία εντοπίστηκαν να ζουν σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλή και ιδανική για τα ζώα.

Ο κ. Δημητριάδης υπογράμμισε, επίσης, ότι ανάλογα με την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, υπάρχει πρόβλεψη ούτως ώστε τα σκυλιά να δοθούν για υιοθεσία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υιοθεσίας αδέσποτων ζώων που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός 33χρονος από κροτίδα

Newsroom

Ζάκυνθος: Πατέρας κατηγορείται ότι ασελγούσε στην 6χρονη κόρη του

Newsroom

Προφυλακιστέος ο 36χρονος που κατείχε 590 αρχεία παιδικής πορνογραφίας

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com