11.3 C
Θέρμον
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 7:23
Αγροτικά Νέα

Φόρος για τα αέρια των αγελάδων και το ρέψιμο των προβάτων!

Oι κτηνοτρόφοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ,εκτός των άλλων , και το φόρο για τα αέρια των αγελάδων και το ρέψιμο των προβάτων. Αν και στην Ευρώπη σχεδιάζουν τη σφαγή των ζώων για την προστασία του περιβάλλοντος , στη Νέα Ζηλανδία η κυβέρνηση αποφάσισε να αντιμετωπίσει  το φαινόμενο του θερμοκηπίου βάζοντας φόρο στις εκπομπές αερίων σε πρόβατα και βοοειδή . Ήδη επεξεργάζεται το σχετικό νομοσχέδιο που αναμένεται να είναι έτοιμο τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα  με το ΑΠΕ  η μεγαλύτερη εξαγωγός κτηνοτροφικών προϊόντων, θα γίνει η πρώτη χώρα που θα αναγκάσει τους κτηνοτρόφους να πληρώνουν για τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου από τα ζώα που εκτρέφουν, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών σχεδόν το ήμισυ των αερίων του θερμοκηπίου που παράγονται στη Νέα Ζηλανδία προέρχονται από την κτηνοτροφία και τη γεωργία, όμως μέχρι τώρα αυτές αποκλείονταν από το σύστημα εμπορίας των εκπομπών, προκαλώντας επικρίσεις.

Οι κτηνοτρόφοι βάσει του νομοσχεδίου, το οποίο κατάρτισε η κυβέρνηση σε συνεργασία με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, οι τελευταίοι θα πρέπει να πληρώνουν για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από το 2025.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να μειώσουμε το ποσοστό του μεθανίου που εκλύουμε στην ατμόσφαιρα και ότι ένα αποτελεσματικό σύστημα κοστολόγησης των εκπομπών που προέρχονται από την κτηνοτροφία και τη γεωργία αποτελεί βασικό παράγοντα για να το πετύχουμε», δήλωσε ο Τζέιμς Σο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής.

Το νομοσχέδιο , προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα, προβλέπει κίνητρα για τους κτηνοτρόφους που μειώνουν τις εκπομπές μέσω πρόσθετων τροφίμων. Τα έσοδα από τη φορολόγηση αυτή θα επενδυθούν στην έρευνα, την ανάπτυξη και τις υπηρεσίες συμβουλών για τους κτηνοτρόφους.

 

eleftherostypos.gr

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Αγρότες: Έρχονται πληρωμές 700 εκατ. ευρώ μέχρι το Πάσχα

Newsroom

ΌΣΔΕ 2024: Με την εγγύηση της Ένωσης Αγρινίου

Newsroom

Αγρότες: Σε λειτουργία η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την επιστροφή ΦΠΑ

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com