12.7 C
Θέρμον
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 13:13
Κοινωνία

Πάτρα – Λέων: Καμία διαφορά μεταξύ της φαρμακευτικής κεταμίνης και αυτής που κυκλοφορεί στην αγορά

Πάτρα: Καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για τα αίτια των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε στην ΕΡΤ για την εύρεση καθαρής φαρμακευτικής κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας και το ενδεχόμενο εκταφής της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας.

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ φαρμακευτικής κεταμίνης και της ουσίας που πωλείται στην μαύρη αγορά. Εδώ βλέπουμε ότι υπάρχει καθαρή ουσία. Στην Τζωρτζίνα το μόνο που έχουμε ως δεδομένο είναι ότι ξέρουμε την αιτία και τη δόση της ουσίας που οδήγησε στο θάνατο», ανέφερε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Σύμφωνα με τον κ. Λέων, «η κεταμίνη είναι ένα φάρμακο το οποίο καταγράφεται σε ένα νοσοκομείο, από την πηγή του, δηλαδή το φαρμακείο μέχρι το σημείο που χορηγείται από ειδικούς γιατρούς. Είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα από αναισθησιολόγους και εντατικολόγους. Η πορεία του φαρμάκου εντός ενός νοσοκομείου είναι και καταγεγραμμένη και μπορεί να ανιχνευτεί σε ποιο σημείο της αλυσίδας υπήρξε η παραμικρή απώλεια».

Όπως είπε, αν η διαδικασία της παράνομης προμήθειας της φαρμακευτικής ουσίας από ένα νοσοκομειακό ίδρυμα έγινε σε προγενέστερο χρόνο, τότε οι αναζητήσεις της αστυνομίας και των αρμόδιων Αρχών θα πρέπει να πάνε χρονικά πιο πίσω από το διάστημα νοσηλείας της Τζωρτζίνας.

«Εκτιμώ ότι η χορήγηση (κεταμίνης) καθημερινά θα ήταν δύσκολο να έχει γίνει», δήλωσε ο κ. Λέων, και τόνισε ότι θα χρειαστεί ειδική εξέταση για να αποδειχθεί κάτι τέτοιο.

Ο κ. Λέων αναφέρθηκε επίσης στο θάνατο της σπιτονοικοκυράς της οικίας της οικογένειας Δασκαλάκη και τόνισε πως είναι πολύτιμο στοιχείο το γεγονός ότι η 62χρονη γυναίκα είχε νοσηλευθεί. «Αν ο θάνατος τεκμηριώνεται πλήρως από τους ιατρικούς φακέλους δεν υπάρχει θέμα. Αν θεωρούμε ότι υπήρχε εξωγενής παράγοντας, προφανώς θα πρέπει να υπάρχει κάποια ένδειξη ότι κάποιος δράστης/ες υπήρχε στο δωμάτιο τα κρίσιμα εικοσιτετράωρα που η γυναίκα κατέληξε».

«Η εκταφή είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις δηλητηριάσεων ή σκελετικών κακώσεων», αλλά δεν μπορεί να αποδώσει τα πάντα», συμπλήρωσε ο Γρηγόρης Λέων.

 

 

eleftherostypos.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Οι 3 γλώσσες που σίγουρα πρέπει να μάθει το παιδί σας

Newsroom

Συντάξεις: Καμία αλλαγή στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης έως το 2027

Newsroom

Δεκάδες συλλήψεις για την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στον Ρέντη

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com