11.3 C
Θέρμον
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 6:52
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Τη Δευτέρα του Πάσχα το Γαϊτανάκι στην Ανάληψη Θέρμου!

Μετά από δύο χρόνια έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε Πάσχα στο χωριό μας,τη όμορφη Ανάληψη. Έχουμε τη δυνατότητα να χαρούμε τα υπέροχα χρώματα της Άνοιξης, να περπατήσουμε τη Μεγάλη Παρασκευή την κατανυκτική διαδρομή του Επιταφίου,να συναντηθούμε με φίλους και χωριανούς το βράδυ της Ανάστασης στη πλατεία και να αναφωνήσουμε το Χριστός Ανέστη!!!

Τη Δευτέρα του Πάσχα στις 11:30, έχουμε το έθιμο μας ,το Γαϊτανάκι μας. Φέτος μετά την επιτυχία της ένταξης του στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, οφείλουμε να το τραγουδήσουμε και να το χορέψουμε με περίσσιο ζήλο και αγάπη.

Στο έθιμό μας, δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές, αυτό που χρειάζεται είναι η μεγάλη συμμετοχή και η συνέχεια του. Όπως έχουμε ξαναπεί για να συμμετάσχεις δεν χρειάζεται να είσαι ντυμένος με παραδοσιακή φορεσιά και δήλωση συμμετοχής, χρειάζεται απλά να μπεις στον κύκλο του.

Επειδή όμως, από παλιά συνηθίζεται να ξεκινούν τον χορό ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, εμείς το σεβόμαστε και το συνεχίζουμε.

Όποιος ή όποια επιθυμεί να ντυθεί με φορεσιά θα ήταν καλό να το δηλώσει γιατί τα ρούχα είναι περιορισμένα.

Ας έρθει σε επικοινωνία με τα μέλη του συλλόγου μέχρι το Μεγάλο Σάββατο. Οι υπόλοιποι ραντεβού στη πλατεία τη Δευτέρα 25 Απριλίου , στις 11:30.

Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Αναληψιωτών Αιτωλίας, Τοπική Κοινότητα Αναλήψεως, Δήμος Θέρμου, με τη συμμετοχή των Συλλόγων Πούλιανης και Κόφτρας.

Εκ του Δ.Σ του Συλλόγου Αναληψιωτών

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Συμμετοχή Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Θανάση Μαυρομμάτη σε εκδήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια για τον Φιλελληνισμό και τον Λόρδο Βύρωνα

Newsroom

Αγρίνιο: Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του βομβαρδισμού

Newsroom

Θέρμο: Έφυγε ο Λάμπρος Λόης, μια εμβληματική μορφή…

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com