10.8 C
Θέρμον
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 9:33
Πολιτική

Οι διπλοί προβληματισμοί του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σε δυο άξονες κινούνται στο Μέγαρο Μαξίμου όσον αφορά στις συσκέψεις που γίνονται στην Ηρώδου Αττικού.

Στην κούρσα ακρίβειας και στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να στρέψει τα βέλη και το φταίξιμο στην κυβέρνηση, καθώς και στη μάχη που θα δοθεί στις 24 και 25 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., με τη συμμετοχή του Τζο Μπάιντεν.

Την ίδια ώρα, έμφαση δίνεται και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ την Πέμπτη, με τον Αμερικανό Πρόεδρο να παραβρίσκεται σε αυτή, αλλά και στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που θα γίνει επίσης την ίδια ημέρα.

Σε αυτό το στάδιο εξετάζεται να μπει μπροστά ο κ. Μητσοτάκης, ως προς την επικοινωνιακή παρουσίαση των μέτρων ανακούφισης από την ακρίβεια, που θεσπίστηκαν για τους ευάλωτους. Έτσι, στο Μέγαρο Μαξίμου μελετούν να πάει αύριο, Τετάρτη ο πρωθυπουργός στη Βουλή, για να υπερασπιστεί τα μέτρα που πάρθηκαν, αλλά να εστιάσει και στη μείωση του ΦΠΑ.

Όπως επισημαίνουν από το Μέγαρο Μαξίμου ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει αποδείξει ότι επενδύει στις εξωγενείς προκλήσεις και προσδοκά τη μεγέθυνσή τους για να τις εκμεταλλευτεί κομματικά. «Αρέσκεται να μεγεθύνει και να εντείνει τις κρίσεις και όχι να συμβάλλει στην αντιμετώπισή τους. Μέσα στο πλέον επιβαρυμένο διεθνές περιβάλλον μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θέλει να φέρει την χώρα ξανά στο χείλος του γκρεμού για να ξαναβρεί το χαμένο πολιτικό του ρόλο» σημειώνουν χαρακτηριστικά. Και ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι διατεθειμένος να του αφήσει χώρο. Γι’ αυτό εκτός απροόπτου σχεδιάζει να πάει αύριο στη Βουλή για να αναπτύξει τον τρόπο που η κυβέρνηση βάζει «ασπίδα» σε αυτή την πρωτοφανή παγκόσμια κρίση.

«Η Κυβέρνηση χειρίζεται, επί τρία σχεδόν χρόνια, αλλεπάλληλες εξωγενείς και διεθνείς κρίσεις, τις οποίες κατορθώνει να αντιμετωπίζει με γνώμονα, το συλλογικό καλό και το εθνικό συμφέρον: την ασφάλεια της κοινωνίας, την ανάπτυξη της οικονομίας, τη σταθερότητα της χώρας και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων» τονίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από την άλλη ο Έλληνας πρωθυπουργός εστιάζει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που σε συνεργασία με τις χώρες του Νότου θέλουν να ληφθούν αποφάσεις και αυτές να μην μετατεθούν για την επόμενη Σύνοδο.

Μάλιστα, στέκονται και στην πρώτη αξιολόγηση για τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, που ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) δημοσιοποίησε και συνιστά «μια καλά στοχευμένη στήριξη στους ευάλωτους», καθώς ο πόλεμος υπονομεύει την παγκόσμια ανάκαμψη.

Οι συστάσεις του ΟΟΣΑ δικαιώνουν τις επιλογές της Κυβέρνησης για στοχευμένες παρεμβάσεις με έμφαση στους οικονομικά αδύναμους.

 

vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Επίσκεψη Κώστα Καραγκούνη στην ΠΕΜΕΤΕ”Πανελλήνια Ένωσης Μεταποιητών-Τυποποιητών-Εξαγωγέων Επιτραπέζιων ελιών”

Newsroom

ΛΑ.Ο.Σ: Με Βέφα Αλεξιάδου, Εύη Βατίδου και Αγγελική Ηλιάδη το Ευρωψηφοδέλτιο!

Newsroom

Νέα Αριστερά Αιτωλοακαρνανίας: ”2 γυναίκες κατά μέσο όρο το μήνα νεκρές, επειδή είναι γυναίκες”

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com