13 C
Θέρμον
Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 0:08
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Επιστολή Κωνσταντάρα σε Πλεύρη για την αναγκαιότητα στήριξης του Κ.Υ. Θέρμου

Ακολουθεί επιστολή του Δημάρχου Δήμου Θέρμου κ. Σπύρου Κωνσταντάρα προς τον Υπουργό Υγείας κ.Αθανάσιο Πλεύρη, για την αναγκαιότητα στήριξης του Κ.Υ. Θέρμου.

Αναλυτικά:

Κύριε Υπουργέ,

Ο Δήμος Θέρμου ως ορεινός δήμος του Ν. Αιτωλοακαρνανίας και σε απόσταση 40 χλμ τουλάχιστον από το Νοσοκομείο Αγρινίου διατηρεί την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Θέρμου και με πολλές προσπάθειες της δημοτικής αρχής Τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα , γίνεται συντήρηση του κτηρίου και των εγκαταστάσεων αλλά και συνεχής προσπάθεια με υπομνήματα και προσωπικές παραστάσεις του δημάρχου στην θ ΥΠΕ για την καλύτερη στελέχωση του σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Θέρμου είναι η στελέχωση με οδηγούς και πλήρωμα του μοναδικού ασθενοφόρου οχήματος που καλύπτει την περιοχή της Τριχωνίδας , της Ναυπακτίας και της Μακρυνείας

Απευθυνθήκαμε δεόντως και λάβαμε την υπόσχεση από την Διοίκηση της 6 ης ΥΠΕ για στελέχωση με Επικουρικό Προσωπικό δύο οδηγών και δύο ατόμων πληρώματος ασθενοφόρου, σήμερα δε υπάρχει ένας οδηγός ασθενοφόρου ένα άτομο ως πλήρωμα το οποίο ασκεί καθήκοντα δεύτερου οδηγού. Γίνεται αντιληπτό ότι χρειάζονται δύο ακόμη οδηγοί για να καλυφθούν όλες οι βάρδιες για την κίνηση του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Θέρμου.

Επίσης να τονίσω ότι καίτοι υπήρχαν επιτυχόντες οδηγοί ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας Θέρμου, ως επικουρικό προσωπικό,ποτέ δεν προσλήφθηκαν, παρά της επανειλημμένες έγγραφες, τηλεφωνικές και προφορικές οχλήσεις μας .

Μετά το σημερινό (16/01/2022) σοβαρό τροχαίο ατύχημα και την απώλεια ενός ποδηλάτη, μόλις 48 ετών, εντός της πόλεως του Θέρμου, ο οποίος έμεινε για πολύ χρόνο στο οδόστρωμα μέχρι να έρθει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Αγρινίου, από το Αγρίνιο σε απόσταση 40 χιλιομέτρων και χρονική διάρκεια μισής ώρας τουλάχιστον, δεν μας επιτρέπει να μένουμε πλέον αδρανείς σε μια πολιτεία που είναι αδρανής απέναντι στα προβλήματα του τόπου μας .

Κύριε Υπουργέ,

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, Σας παρακαλούμε όπως άμεσα προβείτε με εντολή σας προς την Διοίκηση της θς ΥΠΕ να προχωρήσει στην στελέχωση του Κέντρου Υγείας Θέρμου με προσωπικό πληρώματος και οδηγών του ασθενοφόρου, διότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε άλλο μια κατάσταση που εκθέτει σε κινδυνο την υγεία των συμπολιτών μας .

Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε στην παρούσα επιστολή μας j διότι έχετε ευαισθησία για τα θέματα της υγείας και κυρίως έχουμε διαπιστώσει την αποτελεσματικότητα των ενεργειών σας .

Αναμένουμε σε χρονικό διάστημα 10 ημερών να υπάρξει άμεση απάντηση στο αίτημα μας, στελέχωση του Κέντρου Υγείας Θέρμου με οδηγούς και πλήρωμα ασθενοφόρου, άλλως θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις και σχετικό αίτημα προς την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Ακολουθήστε το  ThermoNews  στο Google News

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Δήμος Αγρινίου: Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης οστικής πυκνότητας

Newsroom

Αγρίνιο: Μαθητική Εκδήλωση για την Έξοδο του Μεσολογγίου

Newsroom

Θέρμο: Τα Κάλαντα του Λαζάρου από την Ε’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου!

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com