12.1 C
Θέρμον
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 23:30
Πολιτική

Διεθνοποιεί τις τουρκικές προκλήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας να μην έχει ακόμη στεγνώσει και την κύρωση της να είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Πέμπτη στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει να επικοινωνήσει τις ελληνικές θέσεις, επενδύοντας στην ενίσχυση των συμμαχιών της χώρας εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η στρατηγική αυτή θα βασιστεί πάνω σε δύο άξονες: Από την μία στην ανάδειξη των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση και από την άλλη στην κεφαλαιοποίηση της αμυντικής συμφωνίας μέσα από την εμπέδωση του σταθεροποιητικού ρόλου της χώρας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Η στρατηγική εξωστρέφειας θα έχει τρία βασικά βήματα:

-Η αρχή θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 3 Οκτωβρίου όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Βαλένθια.

Ο πρωθυπουργός θα είναι βασικός ομιλητής στο συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας όπου αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά στην ανάγκη κοινωνικής συνοχής της Ευρώπης.

-Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί την Σλοβενία για να συμμετάσχει στην σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα Δυτικά Βαλκάνια.

Εκεί αναμένεται να εκφραστεί για μία ακόμα φορά η πάγια ελληνική θέση περί της ένταξης στην ΕΕ των χωρών που πληρούν τις προϋποθέσεις και σέβονται τις διεθνείς συμφωνίες, κάτι που αντανακλά ευθέως στην περίπτωση της Βόρειας Μακεδονίας.

Η πρόθεση άλλωστε από ελληνικής πλευράς να ηγηθεί στην «γειτονιά» μας παραμένει σε πρώτη προτεραιότητα.

-Τελευταίος σταθμός θα είναι οι Βρυξέλλες όπου στις 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί αναμένεται να τεθεί για μία ακόμα φορά το θέμα των τουρκικών προκλήσεων, στον απόηχο της υπογραφής των Παρισίων. Εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει, όπως συνηθίζεται, την ευκαιρία να δει από κοντά στο περιθώριο της συνόδου ευρωπαίους ομολόγους του προωθώντας τις θέσεις της Αθήνας.

www.vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Επίσκεψη Κώστα Καραγκούνη στην ΠΕΜΕΤΕ”Πανελλήνια Ένωσης Μεταποιητών-Τυποποιητών-Εξαγωγέων Επιτραπέζιων ελιών”

Newsroom

ΛΑ.Ο.Σ: Με Βέφα Αλεξιάδου, Εύη Βατίδου και Αγγελική Ηλιάδη το Ευρωψηφοδέλτιο!

Newsroom

Νέα Αριστερά Αιτωλοακαρνανίας: ”2 γυναίκες κατά μέσο όρο το μήνα νεκρές, επειδή είναι γυναίκες”

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com