15.6 C
Θέρμον
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 21:22
Πολιτική

Η τακτική Μητσοτάκη που δικαιώνεται μέσα από την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία

Η σύμπλευση με τον Εμανουέλ Μακρόν δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση απόφαση της στιγμής για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρόκειται ουσιαστικά για μία στρατηγικού χαρακτήρα κίνηση, η οποία εντάσσεται σε μία ευρύτερη τακτική που εφαρμόζει ο Έλληνας πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή των προκλήσεων του Ταγίπ Ερντογάν και κυρίως από τις πρώτες μέρες της εκλογής του στην πρωθυπουργία.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το πρώτο ταξίδι εντός Ευρώπης του κ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργός ήταν στο Παρίσι τον Αύγουστο του 2019, όπου και τέθηκαν οι βάσεις για την περαιτέρω συνεργασία.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή η απόφαση Μητσοτάκη να επενδύσει πολιτικά στη σχέση του με τον Γάλλο πρόεδρο εδράζεται σε δύο στοιχεία που έχουν να κάνουν άμεσα με την κατά καιρούς τουρκική προκλητικότητα:

-O Εμανουέλ Μακρόν έχει βάλει από την πρώτη στιγμή που πήγε στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο στόχαστρο του τον Ταγίπ Ερντογάν. Χωρίς αμφιβολία έχει εξελιχθεί σε μεγάλο πονοκέφαλο για τον Τούρκο πρόεδρο, βγαίνοντας ανοιχτά εναντίον της Άγκυρας, στηλιτεύοντας κάθε προκλητική της ενέργεια. Στην ουσία το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε ένα δημόσιο «μπραντεφέρ» Μακρόν Ερντογάν.

-Μητσοτάκης και Μακρόν έχουν συμφωνήσει ότι οι τουρκικές προκλητικές μεγαλοστομίες αποτελούν ευρωτουρκική διένεξη και όχι διμερές θέμα. Στοιχείο που βρίσκεται στον πυρήνα ελληνικής διπλωματίας. Με άλλα λόγια μέσα και από την ρητορική Μακρόν γίνεται ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της απέναντι στον τουρκικό παράγοντα όπως πολλές ευρωπαϊκές χώρες υποστηρίζουν.

Με την αμυντική συμφωνία που υπογράφεται στη Γαλλία είναι σαφές ότι η Ελλάδα μπαίνει περισσότερο στο «μάτι» της Άγκυρας, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν ποια θα είναι η τακτική που θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής ο κ. Ερντογάν.

www.vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

«Θα γίνω ο εφιάλτης τους» – Νέο ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου

Newsroom

Επίσκεψη Κώστα Καραγκούνη στην ΠΕΜΕΤΕ”Πανελλήνια Ένωσης Μεταποιητών-Τυποποιητών-Εξαγωγέων Επιτραπέζιων ελιών”

Newsroom

ΛΑ.Ο.Σ: Με Βέφα Αλεξιάδου, Εύη Βατίδου και Αγγελική Ηλιάδη το Ευρωψηφοδέλτιο!

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com