18.3 C
Θέρμον
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, 4:29
Υγεία

Δεν χρειάζεται να κάνουν PCR τεστ όσοι εμβολιασμένοι βγαίνουν θετικοί σε rapid

«Επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά θετικά κρούσματα και πολύ μεγάλη ταλαιπωρία και κόσμος, είναι καλύτερα με το rapid test να μείνουμε στο σπίτι και να μην πάμε για PCR» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Να αποφύγουν να κάνουν και μοριακό τεστ οι εμβολιασμένοι πολίτες που βγήκαν, προηγουμένως, θετικοί σε rapid test, ζήτησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, στη διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Η «επέλαση» της Omicron και στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει μεγάλη επιβάρυνση στις υγειονομικές δομές και για το σκοπό αυτό, η κυρία Γκάγκα συνέστησε στους πολίτες, που βγαίνουν θετικοί έπειτα από rapid test, να μείνουν σπίτι και να ακολουθούν το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ως εκ τούτου, μόνον οι ανεμβολίαστοι που νοσούν για πρώτη φορά θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τη θετικότητα με μοριακό τεστ.

Όσοι έχουν Omicrom, είπε με τη σειρά της η κυρία Παπαευαγγέλου, θα νομίζουν πως έχουν ένα απλό κρυολόγημα, αλλά «ας μην το προσπεράσουν. Πρέπει να κάνουν έλεγχο».

«Μένει να δούμε αν θα συμβεί στη χώρα μας ό,τι στη Βρετανία, δηλαδή ότι αυτό το πανδημικό κύμα χαρακτηρίζεται από πολλά κρούσματα και λίγες νοσηλείες» προσέθεσε.

 

 

 

protothema.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΟΔΥ: Προσοχή στα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου – Τα μέτρα προφύλαξης

Newsroom

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Δεν κινδυνεύει κανένας που έχει κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca»

Newsroom

Αφρικανική σκόνη: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο – Συστάσεις του ΕΟΔΥ

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com