18.3 C
Θέρμον
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, 4:48
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Κορυφαία στιγμή για το Δήμο Θέρμου τα σημερινά Αποκαλυπτήρια Μνημείου στην Επίδαυρο

Έγιναν σήμερα, Κυριακή 20 Μαρτίου 20222,  τα Αποκαλυπτήρια Μνημείου στην Επίδαυρο, που υπενθυμίζει στον επισκέπτη, αλλά και σε κάθε Έλληνα, την Α΄ Εθνοσυνέλευση και αναγράφει τις περιοχές που έστειλαν εκπροσώπους , όπως η περιοχή του Αποκούρου – που ταυτίζεται με το δήμο μας – και μετείχε με τον πληρεξούσιο Γιαννάκη Πλακωτή.

Έτσι αναγράφεται ο Δήμος Θέρμου, για πρώτη φορά, σε μαρμάρινη πλάκα, που προσδιορίζει τις περιοχές που έπαιξαν τον πλέον σημαντικό ρόλο, στην δημιουργία του πρώτου Συντάγματος της πατρίδας μας.  Αυτό αποτελεί κορυφαία στιγμή για το Δήμο Θέρμου!

Μια αναπαράσταση Μνήμης 200 χρόνια από την Α΄ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων! Εκεί που γεννήθηκε η Ελλάδα! Εκεί που μπήκαν οι βάσεις για το κράτος δικαίου και τον κοινοβουλευτισμό! Την σημερινή ημέρα την θεωρούμε αφετηρία για απόδοση τιμών στον πληρεξούσιο -Παραστάτη του τόπου μας, με την διοργάνωση συμποσίου για το πρώτο συνταγματικό κείμενο που διαμορφώθηκε στην Επίδαυρο . Το Θέρμο αποκτά μια ιστορική αναφορά στο χώρο της Α’ Εθνοσυνέλευσης και όλοι θα διαπιστώνουν την συνεισφορά του τόπου μας , γεγονός που μας γεμίζει υπερηφάνεια.

Στην τελετή  των Αποκαλυπτηρίων του Μνημείου, βρέθηκε και ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, για να τιμήσει με την παρουσία του το σπουδαίο αυτό γεγονός.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Δήμος Αγρινίου – Με επιτυχία η δράση: «Αγαπήστε τα αυτιά σας»

Newsroom

Θέρμο: Διήμερο τετρακίνητο πάρτι από τη ΛΕΜΑΘ!

Newsroom

Δήμος Θέρμου: Την Παρασκευή η τακτική συνεδρίαση με δώδεκα θέματα

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com