15.3 C
Θέρμον
Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 8:52
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Θέρμο: ”Έπεσαν” οι υπογραφές για τέσσερα μεγάλα έργα στο Δήμο

Ανακοίνωση σχετικά με την υπογραφή τεσσάρων δανειακών συμβάσεων, που αντιστοιχούν σε τέσσερα μεγάλα έργα του Δήμου Θέρμου, έκανε σήμερα, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Κωνσταντάρας.

Αναφέρει:

«Υπέγραψα σήμερα για λογαριασμό του δήμου Θέρμου τέσσερις (4) δανειακές συμβάσεις , με τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Αγρινίου κύριο Σπυρίδωνα Βαλσαμόπουλο , ο οποίος ενεργεί ως εκπρόσωπος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων εν προκειμένου , για τέσσερα αντίστοιχα μεγάλα έργα , που άρχισαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη στο δήμο μας , ήτοι :
1) 1η Πρόσθετη πράξη για την εκτέλεση « βελτίωση ύδρευσης των τοπικών κοινοτήτων Ανάληψης και Δρυμώνα» . Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 330.000 ευρώ και εκτελείται ήδη .
2) 1η Πρόσθετη Πράξη του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμού Πετροχωρίου δήμου Θέρμου». Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.730.000 ευρώ , άρχισε η εκτέλεση του και βρίσκεται στην φάση της μεταφοράς των υλικών κατασκευής του .
3) Δανειστικό συμβόλαιο για την εκτέλεση του έργου « Εκπόνηση μελετών έργων υποδομής , πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων δήμου Θέρμου» .Το έργο αυτό είναι προϋπολογισμού 620.000 ευρώ και αφορά μελέτες για ανέγερση Συνεδριακού Κέντρου στην θέση «Θέα» Πετροχωρίου , κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του δήμου δίπλα από το νέο λύκειο , καθώς και οδικές δημοτικές υποδομές.
4) Δανειστικό συμβόλαιο για την διενέργεια προληπτικού ελέγχου νομιμότητας για το έργο «Παρεμβάσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις υποδομές ύδρευσης του δήμου Θέρμου» .Το έργο αυτό προϋπολογισμού 2.721.800 ευρώ θα επιλύσει ζητήματα εξοικονόμησης ενέργειας στις δημοτικές υποδομές ύδρευσης .
Όλα τα παραπάνω έργα είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του υπουργείου Εσωτερικών με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ,τα οποία προωθούμε για εκτέλεση ή ωρίμανση (μελέτες) , που θα προσδώσουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον ενός ευρωπαικού και ανεπτυγμένου δήμου».

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Κώστας Λύρος για Εορτές  Εξόδου 2024: Χαμηλότερες του κύρους του Δήμου και του θεσμού

Newsroom

Νέο Δ.Σ. στο Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας

Newsroom

Άνω Μυρτιά Θέρμου: Ακυρώνεται η εκδήλωση “Ιπτάμενα Φαναράκια”

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com