21.2 C
Θέρμον
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 0:49
Πολιτική

Οφείλουμε στο ΠΑΣΟΚ να σχεδιάσουμε τις νίκες του μέλλοντος

Η 3η του Σεπτέμβρη δεν είναι μόνο η γενέθλιος ημέρα του ΠΑΣΟΚ, είναι μια τομή της σύγχρονης πολιτικής της ιστορίας της Ελλάδας τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στα 47 του χρόνια το ΠΑΣΟΚ υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα σοσιαλιστικά κόμματα της Ευρώπης και σφράγισε την εποχή της μεταπολίτευσης που ήταν η εποχή της πιο ισχυρής ευημερίας και ασφάλειας του ελληνικού λαού, αφήνοντας μια ισχυρή παρακαταθήκη και ένα πολύ μεγάλο έργο, σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Εμείς σήμερα οφείλουμε, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, να εμπνευστούμε από αυτό το έργο σχεδιάζοντας τις νίκες του μέλλοντος, αν θέλουμε να ξαναγεννηθεί η μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Η παράταξη μας πρέπει να ανανεωθεί , να αναγεννηθεί και να πρωταγωνιστήσει εκ νέου γιατί από τη μια πλευρά έχουμε μια κυβέρνηση που πάει από «Βατερλώ σε Βατερλώ» και από την άλλη μια αξιωματική αντιπολίτευση που τη βαραίνει ,ένα κακό πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν που δεν μπορεί να ασκήσει δομική αντιπολίτευση.

Σε αυτό το περιβάλλον έχουμε ευθύνη το κόμμα μας να ανασυνταχθεί και με ένα σύγχρονο προγραμματικό λόγο που θα αποτυπώνεται σε σύγχρονη ανταγωνιστική οικονομία, σε σύγχρονο κοινωνικό κράτος με ισχυρή κοινωνική κινητικότητα και βέβαια τα μεγάλα θέματα της κλιματικής αλλαγής και τη στιβαρή εθνική πολιτική απέναντι σε τρίτες χώρες.

Αναφερόμενος στην ενότητα της παράταξης ο κ. Ανδρουλάκης την χαρακτήρισε σημαντική αλλά την συνέδεσε άμεσα και με την προοπτική που θα προσδώσει. Ενότητα που μπορεί να προκύψει μέσα από την σύνθεση των απόψεων άλλα και από την ανανέωση που μπορεί να προκύψει μ πρόσωπα που είναι σήμερα στην κοινωνία, νέοι που πήγαν στο εξωτερικό. Μπορούμε να συνδυάσουμε την εμπειρία του χθες αλλά και τις ανάγκες που έχει η χώρα για ένα νέο πολιτικό προσωπικό . Να φτιάξουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα ανοικτό ,με ρεαλιστικό και προοδευτικό λόγο που θα αγκαλιάσει τις αγωνίες του ελληνικού λαού.

Δείτε το βίντεο:


www.thestival.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Περιοδεία της υποψήφιας Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρίας Καλουδίωτη

Newsroom

Επίσκεψη του Μίλτου Ζαμπάρα στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου

Newsroom

Ελληνοτουρκικό: Οι κοινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com