19 C
Θέρμον
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024, 12:07
Πολιτική

Απασφάλισαν οι Τούρκοι: Κατηγορούν τον Δένδια για επεκτακτικές βλέψεις μετά τις δηλώσεις για την Αγιά Σοφιά

Απασφάλισαν οι Τούρκοι, που προχώρησαν σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις στον απόηχο της ανάρτησης του Νίκου Δένδια για τις εικόνες ντροπής από την Αγιά Σοφιά, που κάνουν ον γύρο του διαδικτύου.

Εξαπολύοντας «πυρά» κατά του του Έλληνα ΥΠΕΞ το τουρκικό ΥΠΕΞ επιδόθηκε σε ένα ακόμη προκλητικό παραλήρημα, «απαντώντας» στις δηλώσεις του κ. Δένδια.

«Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη. Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία», έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.

Με μπαράζ αναρτήσεων, το τουρκικό υπουργείο αναφέρει ότι «αποτελεί πλάνη να κοιτάει κανείς την Κωνσταντινούπολη, που κατακτήθηκε πριν από 569 χρόνια, ονειρευόμενος τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή το Βυζάντιο. Όσοι λαχταρούν (την εποχή) πριν από 1000 χρόνια, ας ξεκαθαρίσουν ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις και ποιος είναι εμπόδιο στην ειρήνη».

«Η Αγία Σοφία, η οποία χρησιμοποιείται ως τέμενος επί αιώνες, βρίσκεται υπό την προστασία του τουρκικού έθνους από το 1453», σημειώνει.

«Είναι πολύ σοβαρό για να εξηγηθεί ακόμη και ως υποκρισία, το γεγονός ότι όσοι δήθεν λυπήθηκαν για την Αγία Σοφία δεν αντιτάχθηκαν στην κατεδάφιση των τζαμιών στην Ελλάδα, καθένα από τα οποία αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά, του 1500 και στην κατασκευή κινηματογράφων, εκθεσιακών αιθουσών, καταλυμάτων και αποθηκών στη θέση τους».

 

 

vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Επίσκεψη του Μίλτου Ζαμπάρα στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου

Newsroom

Ελληνοτουρκικό: Οι κοινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Newsroom

Η Νέα Αριστερά συναντά τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com