19.2 C
Θέρμον
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024, 0:58
Νέα απο το Θέρμο

Θέρμο: Πάλι κατάφερε να συγκινήσει η εκδήλωση του Κατηχητικού Σχολείου

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Κατηχητικού Σχολείου Θέρμου σήμερα, παραμονή της γιορτής του Ευαγγελισμού και της εθνικής επετείου.

Τα παιδιά παρουσίασαν τον ηρωισμό και τους αγώνες για την απελευθέρωση μέσα από την ζωή του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, ο οποίος απελευθερώθηκε γενναία από τη σκλαβιά της άρνησής του και του εξισλαμισμού του, μετανόησε και μαρτύρησε για το Χριστό.

Οι αγωνιστές, μας έδωσαν να καταλάβουμε τα παιδιά μέσω της μουσικής και του θεάτρου που ετοίμασαν, πρώτα πάλεψαν για του Χριστού την πίστη την Αγία κι έπειτα για της πατρίδας την ελευθερία, αφού αυτός που ελευθερώνει τον άνθρωπο είναι ο Χριστός!

Τραγούδησαν, επίσης, με την χορωδία τους, της οποίας την διδασκαλία και διεύθυνση έχει ο ακάματος και φέρελπις μουσικός Αλέξιος Σιάχος, ενώ δεν απουσίασε και η Χορωδία των Γυναικών Θέρμου, αφού ο πολιτισμός μας χαρακτηρίζεται από την βιωμένη συνέχεια!

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί Νικόλαος Παπαστεργίου και Ελένη Κοσμά, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους την εορταστική εκδήλωση ο Αρχιερατικός Επίτροπος Παμφίας αιδεσιμότατος πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Λάμπος, ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, ο αιδεσιμότατος πρεσβύτερος π. Δημήτριος Βάτσιος και ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας.

Τέλος, όλοι οι παρευρισκόμενοι καταγλυκάθηκαν εκτός από την παρουσίαση των παιδιών και με τα πεντανόστιμα εδέσματα που ετοίμασαν κάποιες γυναίκες, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την ερμηνεία των παιδιών και το νοηματικό βάθος του θεατρικού, που θύμιζαν παλιές εποχές του Θέρμου!

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Θέρμο: Εντυπωσίασε η 19η Συνάντηση Παραδοσιακών Χορευτικών Μαθητικών Ομίλων (ΦΩΤΟ)

Newsroom

Θέρμο: 19η Συνάντηση Παραδοσιακών Χορευτικών Μαθητικών Ομίλων

Newsroom

Θέρμο: «Δυόμισι Φόνοι & Ένα Μπουλντόγκ» από την Ομάδα Τέχνης «βορείως»!

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com