15.8 C
Θέρμον
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 14:16
Κόσμος

Κέιτ Μίντλετον: Αγωνία στη Βρετανία για τη μάχη της πριγκίπισσας με τον καρκίνο

Δεν θα μπορέσει να παραστεί στην παραδοσιακή θεία λειτουργία για το Πάσχα.

Ή Βρετανία σοκαρισμένη και σχεδόν μουδιασμένη παρακολουθεί τις εξελίξεις για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον μετά την συγκλονιστική αποκάλυψη-εξομολόγησή της ότι πάσχει από καρκίνο.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας δύο μήνες μετά την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα αποκάλυψε όχι μόνο ότι πάσχει από καρκίνο, αλλά και ότι υποβάλλεται σε «προληπτική χημειοθεραπεία».

Η ίδια η πριγκίπισσα της Ουαλίας που αναρρώνει στο Κάστρο του Γουίνδσορ, δεν θα μπορέσει να παραστεί στην παραδοσιακή θεία λειτουργία για το Πάσχα.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η Κέιτ Μίντλετον δεν θα συμμετάσχει με τα υπόλοιπα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στην παραδοσιακή λειτουργία για το Πάσχα στο Γουίνσδορ, λόγω της διάγνωσής της με καρκίνο.

Ωστόσο, η ίδια η πριγκίπισσα της Ουαλίας τονίζει πως ανυπομονεί για τη μέρα που θα επιστρέψει στα καθήκοντά της, χωρίς, μέχρι στιγμής, να υπάρχει κάποιο επίσημο χρονοδιάγραμμα.

Η 42χρονη Κέιτ Μίντλετον, προχώρησε σε αυτή την απόφαση μετά το βίντεο με το οποίο ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο για την καταπολέμηση του οποίου κάνει «προληπτική χημειοθεραπεία».

H πριγκίπισσα είναι αποφασισμένη να συνεχίσει κανονικά τη ζωή της, καθώς θεωρεί ότι αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αποθεραπεία της. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα επιστροφής της στα επίσημα καθήκοντά της.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», o πρίγκιπας της Ουαλίας Γουίλιαμ θα επιστρέψει στα καθήκοντά του μετά την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο έπειτα από τις διακοπές για το Πάσχα, αλλά η οικογένεια δεν θα δώσει το παρών στην πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Γουίνσδορ.

Το βίντεο που συγκλόνισε

Με το αποκαλυπτικό βίντεο, διάρκειας δύο λεπτών, η Κέιτ Μίντλετον ήθελε να δώσει τέλος στις φήμες και τα σενάρια συνωμοσίας, που οργίαζαν τις τελευταίες εβδομάδες, για την υγεία της. Εμφανώς καταβεβλημένη, η 42χρονη πριγκίπισσα προκάλεσε σοκ με την αποκάλυψή της, πως πάσχει από καρκίνο, μουδιάζοντας τα εκατομμύρια των Βρετανών.

«Τον Ιανουάριο υποβλήθηκα σε σημαντική χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά, στο Λονδίνο κι εκείνη την περίοδο θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν σχετιζόταν με τον καρκίνο. Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση αποκάλυψαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα με ενημέρωσε ότι θα πρέπει να υποβληθώ σε ένα πρόγραμμα προληπτικής χημειοθεραπείας και τώρα είμαι στα αρχικά στάδια αυτής της θεραπείας».

Και συνέχισε στο βίντεο λέγοντας:

«Αυτό φυσικά προκάλεσε τεράστιο σοκ και ο Oυίλιαμ κι εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά, για χάρη της οικογένειάς μας. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, χρειάστηκε χρόνος. Μου πήρε χρόνο για να συνέλθω από μία σοβαρή χειρουργική επέμβαση για να ξεκινήσω τη θεραπεία μου. Αλλά, το πιο σημαντικό, μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούι με έναν κατάλληλο τρόπο για αυτούς για να τους καθησυχάσω ότι θα είμαι εντάξει. Όπως τους έχω πει, είμαι καλά και γίνομαι όλο και πιο δυνατή κάθε μέρα, εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ, στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μου».

Μηνύματα αγάπης

 

Την ίδια ώρα διαδοχικά είναι τα μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης που λαμβάνει η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, μετά το μήνυμά της με το οποίο γνωστοποίησε την περιπέτεια της υγείας της με τον καρκίνο.

Κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από τις βασιλικές κατοικίες, άφησε λουλούδια και σημειώματα ενώ τα τοπικά καταστήματα κρέμασαν τη βρετανική σημαία τους δρόμους

 

Στα κοινωνικά δίκτυα οι αναρτήσεις είναι χιλιάδες για την Κέιτ ενώ συνεχώς μεταδίδουν οι δημοσιογράφοι έξω από τη βασιλική κατοικία της τις τελευταίες εξελίξεις. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι και τοπικά καταστήματα θέλησαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους και κρέμασαν τη βρετανική σημαία τους δρόμους.

 

Η ίδια η 42χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας έκανε γνωστή την είδηση με ένα μαγνητοσκοπημένο βίντεο που μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά από εβδομάδες γεμάτες με φήμες και θεωρίες συνωμοσίας για την κατάσταση της υγείας της.

Κέιτ Μίντλετον: Σε «προληπτική χημειοθεραπεία» η Πριγκίπισσα

Τι είναι η «προληπτική χημειοθεραπεία»;

Γνωστή και ως επικουρική θεραπεία, η προληπτική χημειοθεραπεία χρησιμοποιείται συχνά μετά από χειρουργική επέμβαση για τη μείωση της πιθανότητας επανεμφάνισης και εξάπλωσης του καρκίνου.

Ο Lawrence Young, καθηγητής μοριακής ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο του Warwick, εξηγεί: «Ακόμα και μετά την επιτυχή αφαίρεση όλου του ορατού καρκίνου με χειρουργική επέμβαση, τα μικροσκοπικά καρκινικά κύτταρα μπορούν να παραμείνουν κρυμμένα στο σώμα και δεν μπορούν να ανιχνευθούν από τις τρέχουσες εξετάσεις».

Πότε χρησιμοποιείται η προληπτική χημειοθεραπεία;

Ο κορυφαίος Βρετανός ογκολόγος ειδικός στον καρκίνο Dr Karol Sikora λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν «ο κίνδυνος υποτροπής είναι υψηλός».

Είπε στο Sky News: «Ο τρόπος που παρέχεται η θεραπεία είναι πολύ πιο ωραίος τώρα και γίνεται πραγματικά πολύ επαγγελματικά και θα λάβει την καλύτερη δυνατή φροντίδα». Πρόσθεσε ότι οι γιατροί «είναι σε θέση να προβλέψουν τη σωστή θεραπεία για τον σωστό ασθενή». «Αν και είναι δυσάρεστη, η χημειοθεραπεία έχει μεγάλο όφελος» πρόσθεσε ο κορυφαίος ογκολόγος.

Το βίντεο όπου η Κέιτ παραδέχτηκε ότι έχει καρκίνο

Ο κόσμος παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα το πρώτο βίντεο της Κέιτ, η οποία με αξιοπρέπεια και τόλμη παραδέχτηκε το σοβαρό πρόβλημα της υγείας της. Η ίδια μίλησε για «τεράστιο σοκ» και ένα «απίστευτα δύσκολο δίμηνο», ωστόσο έστειλε και ένα θετικό μήνυμα, αναφέροντας: «Είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα» ενώ έστειλε μήνυμα συμπαράστασης σε όσους αντιμετωπίζουν αυτή την ασθένεια, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνοι.


Αναλυτικά το μήνυμα της Κέιτ Μίντλετον αναφέρει:

«Θα ήθελα να αδράξω την ευκαιρία για να σας ευχαριστήσω προσωπικά για όλα τα υπέροχα μηνύματα υποστήριξης και για την κατανόησή σας όσο αναρρώνω από τη χειρουργική επέμβαση.

Ήταν δύο μήνες απίστευτα δύσκολοι για όλη την οικογένειά μας, αλλά είχα μια φανταστική ιατρική ομάδα που με φρόντισε πολύ, για την οποία είμαι τόσο ευγνώμων.

Τον Ιανουάριο, υποβλήθηκα σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στο Λονδίνο και τότε, θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν ήταν καρκινική.

Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, στις εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπιστώθηκε ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα με συμβούλεψε να υποβληθώ σε ένα πρόγραμμα προληπτικής χημειοθεραπείας και τώρα είμαι στα αρχικά στάδια αυτής της θεραπείας.

Αυτό φυσικά προκάλεσε τεράστιο σοκ. Τόσο ο Ουίλιαμ όσο και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε κατ’ ιδίαν για χάρη της οικογένειάς μας.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό πήρε χρόνο. Μου πήρε χρόνο να αναρρώσω από τη μείζονα χειρουργική επέμβαση και να ξεκινήσω τη θεραπεία μου. Αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα, μας πήρε χρόνο να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις με τον κατάλληλο τρόπο και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαι καλά.

Όπως τους έχω πει, είμαι καλά και καθημερινά δυναμώνω εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ: στο μυαλό, στο σώμα και στα πνεύμα μου.

Το να έχω τον Ουίλιαμ δίπλα μου είναι επίσης μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς και σιγουριάς. Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά και για τους δυο μας.

Ελπίζουμε ότι θα καταλάβετε ότι ως οικογένεια, χρειαζόμαστε τώρα λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα μέχρι να ολοκληρώσω τη θεραπεία μου. Η δουλειά μου πάντα μου έδινε μια βαθιά αίσθηση χαράς και ανυπομονώ να επιστρέψω, όταν μπορέσω. Προς το παρόν όμως πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη θεραπεία μου.

Αυτή την περίοδο σκέφτομαι και όλους αυτούς που η ζωή τους έχει επηρεαστεί από τον καρκίνο. Για όλους εσάς που αντιμετωπίζετε αυτή την ασθένεια, σε όποια μορφή κι αν βρίσκεται, σας παρακαλώ μην χάσετε την πίστη ή την ελπίδα. Δεν είστε μόνοι».

 

Πηγή: vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

«Μεθυσμένος» οδηγός αθωώθηκε επειδή απέδειξε πως το σώμα του παράγει αλκοόλ

Newsroom

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία το νομοσχέδιο που απαγορεύει το TikTok

Newsroom

Δισεκατομμυριούχος που είχε κηρυχθεί νεκρός ζει κρυφά με την ερωμένη του

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com