25.7 C
Θέρμον
Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 21:20
Ελλάδα

Μάτι: Οι συγγενείς των θυμάτων προσφεύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια

Οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι, μετά τη χθεσινή ετυμηγορία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, θα αποστείλουν άμεσα στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου επιστολή με τη δική τους απάντηση για την πορεία της δίκης και για την τόσο άδικη γι’ αυτούς απόφαση, μία απόφαση που τους πλήγωσε και παράλληλα τους σόκαρε.

Όπως μετέδωσαν σε συνέντευξή τους στην ΕΣΗΕΑ, οι συγγενείς θα προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, στην ευρωπαϊκή εισαγγελία και στις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές διαφάνειας και Εσωτερικών Υποθέσεων μετά την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε ένοχα μόλις 6 άτομα για την εθνική τραγωδία στο Μάτι.

Μακάρι να παραγραφούν τα αδικήματα γιατί έτσι θα τα πάρουν στις πλάτες τους όσοι τα διέπραξαν και αθωώθηκαν, δήλωσε  ο Νίκος Γιαννόπουλος ο οποίος έχασε την μητέρα του στη φονική πυρκαγιά.

Σε δήλωσή του ο Άρης Χερουβείμ, ο οποίος έχασε τους γονείς του και τις δίδυμες ανηψιές του, μας μετέφερε ότι δεν ήταν έκπληξη το αποτέλεσμα της δίκης αλλά όλα έχουν και κάποια όρια.

Νωρίτερα σήμερα, με παρέμβασή της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη ζήτησε την άσκηση έφεσης για την απόφαση από την Εισαγγελία Εφετών.

Συγκεκριμένα η κυρία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα παραγγελία στη Διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών στην οποία αναφέρει: «Παρακαλούμε να διερευνηθεί η αυτεπάγγελτη εκ μέρους σας άσκηση του ενδίκου μέσου της εφέσεως ως προς τους αθωωθέντες με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, καθώς και ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στους καταδικασθέντες με την ίδια ως άνω απόφαση, τις επιμέρους ποινές που επιβλήθηκαν σ’ αυτούς και τον τρόπο έκτισης εν γένει των ποινών».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου αθωώθηκαν συνολικά 15 άτομα και καταδικάστηκαν συνολικά έξι άτομα για την τραγωδία στο Μάτι. Πρόκειται για πέντε πρώην στελέχη της Πυροσβεστικής, οι 4 καταδικάστηκαν σε 111 χρόνια ο καθένας, με εκτιτέα είναι μόνο πέντε χρόνια.

Πηγή: newsit.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

«Ήμουν σε άμυνα» λέει ο κτηνοτρόφος που σκότωσε 45χρονο στο Κιλκίς

Newsroom

Ελεύθερος ο οδηγός λεωφορείου που κατηγορείται ότι βίασε 27χρονη – Δεν έχει παραδοθεί η ιατροδικαστική εξέταση

Newsroom

Λαμία – ΕΟΔΥ: Τι εντοπίστηκε στα δείγματα φαγητού που στάλθηκαν για ανάλυση

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com