11.3 C
Θέρμον
Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 11:49
Ελλάδα

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Ένοχος ο Ηλίας Μίχος–Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Την ενοχή του Ηλία Μίχου για πολύ βαριά αδικήματα και την αθώωση της μητέρας της ανήλικης αποφάσισε το μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, την Παρασκευή (29/03).

Ειδικότερα, ο 55χρονος ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ Ηλίας Μίχος κρίθηκε ένοχος για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων), για μαστροπεία και για παράνομη κατοχή όπλων και τόν έκρινε αθώο μόνο για την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων.

Την απόφαση ενοχής του Ηλία Μίχου υποδέχθηκε με πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η μητέρα της ανήλικης κρίθηκε αθώα για πορνογραφία και για μαστροπεία. Ενοχή κρίθηκε μόνο για πλημμεληματική εκβίαση. Μάλιστα, η μητέρα ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης.

Να σημειωθεί ότι η μητέρα της ανήλικης κρίθηκε ομόφωνα αθώα για το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας και αθώα κατά πλειοψηφία (4-3) για το αδίκημα της μαστροπείας.

Σε ό, τι αφορά στους υπολοίπους κατηγορούμενους της υπόθεσης δικαστές και ένορκοι αποφάσισαν:

Την ενοχή του αποκαλούμενου «Μιχάλη» για τις πράξεις της διακεκριμένης μαστροπείας και της παιδικής πορνογραφίας και την αθώωσή του για απόπειρα γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη.

Την ενοχή 16 κατηγορουμένων που φέρονται ως «πελάτες» της ανήλικης, με την καταδίκη τους να αφορά στο αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής.

Την ενοχή ενός κατηγορούμενου για παιδική πορνογραφία.

Την αθώωση 6 κατηγορούμενων για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.
«Η μητέρα ξεσκέπασε ένα κύκλωμα μαστροπείας», είπε ο Απόστολος Λύτρας

«Δικαιώθηκε αυτό το παιδί, δικαιώθηκε η ανηλικότητα. (…) Δεν έχω μιλήσει με το παιδί, ξέρω ότι το έμαθε και είναι πολύ χαρούμενη», τόνισε μία εκ των δικηγόρων της 12χρονης, έξω από το δικαστήριο.

Παράλληλα, ο δικηγόρος της μητέρας Απόστολος Λύτρας επεσήμανε πως «το είχα πει από την πρώτη στιγμή, ήταν απαράδεκτη η εισαγγελική πρόταση» και συνέχισε:

«Η μητέρα κακώς προφυλακίστηκε, ξεσκέπασε ένα κύκλωμα μαστροπείας και την έβαλαν φυλακή. Το παιδί, από την πρώτη στιγμή έλεγε ότι είναι αθώα».

 

 

Πηγή: vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πόσα θα πληρώνουν οι φορολογούμενοι

Newsroom

Επίδομα γέννησης: Πότε θα δοθούν τα αναδρομικά της ενίσχυσης – Αναλυτικά τα ποσά

Newsroom

Ο καιρός για σήμερα Σάββατο (27/04/2024) – Αναλυτική πρόγνωση

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com