13.9 C
Θέρμον
Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024, 6:32
Ελλάδα

Αίθριος ο καιρός την Κυριακή – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Στο ηπειρωτικό τμήμα, με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται λιακάδα.

Στα νησιά, στο Ιόνιο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, και στο Αιγαίο προβλέπεται ηλιοφάνεια με διαστήματα συννεφιάς στο βόρειο τμήμα, στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Μέχρι το απόγευμα αυτή η συννεφιά κατά τόπους θα είναι πιο πυκνή, με αποτέλεσμα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά στην κεντρική και νότια Εύβοια και στο βόρειο τμήμα της Κρήτης. Μέχρι το βράδυ, τα λίγα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, και θα φτάσει το μεσημέρι τους 13 – 17 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, 16 – 18 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές θα πλησιάσουν τους 13 στα βόρεια και τους 18 βαθμούς Κελσίου σε Κρήτη, Ρόδο και Καστελόριζο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 – 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 4 – 6, αλλά θα είναι ισχυροί στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 – 17 βαθμούς, και οι άνεμοι βόρειοι 3 – 4 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν μέχρι 5, τοπικά 6 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα υποχωρήσουν.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, αλλά με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια ενδιάμεσα και γενικά καλός καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 – 16 βαθμούς, με ήπιο βοριά στον Θερμαϊκό 3 – 4 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Τη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας στη χώρα και ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια, θα πέσει το μεσημέρι στους 13 βαθμούς και 16 – 18 οι μέγιστες νοτιότερα. Βοριάδες στα πελάγη, εντάσεως 3 – 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Την Τρίτη στην ηπειρωτική χώρα αναμένονται βροχές, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Στη δυτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν πιο δυνατές βροχοπτώσεις και κάποιες πρόσκαιρες καταιγίδες, ενώ στα νησιά του Αιγαίου θα κυλήσει η μέρα με τοπικές συννεφιές.

Σε μικρή περαιτέρω πτώση η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 – 14 στα ηπειρωτικά και έως 17 στο νότιο Αιγαίο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν στα βόρεια στα 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα παραμείνει το βόρειο ρεύμα έως 5, τοπικά και 6 μποφόρ.

 

 

MEGA

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Μεσσηνία: 6χρονη στο νοσοκομείο μετά από επίθεση σκύλου

Newsroom

Δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους: Καταγγελίες από την οικογένεια της Κυριακής

Newsroom

Χειροπέδες σε μαθήτρια Γυμνασίου & την αδερφή της για επίθεση σε 15χρονη

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com