Συναγερμός έχει σημάνει για την κακοκαιρία εξπρές που θα σαρώσει τη χώρα τις επόμενες ώρες, με τους μετεωρολόγους να χτυπούν καμπανάκι για έντονα φαινόμενα σε τουλάχιστον έξι περιοχές.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Θεόδωρου Κολυδά, για την Κυριακή χρειάζεται συνολικά προσοχή σε όλη σχεδόν τη Δυτική Ελλάδα και θα επηρεαστεί το Ιόνιο η Ήπειρος η δυτική Στερεά. Σταδιακά έντονες βροχές θα έχουμε σε ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από τις βραδινές ώρες στη δυτική και πιθανώς στη νότια Πελοπόννησο.

Όπως τονίζει, με τη διέλευση του μετώπου θα ενισχυθούν περαιτέρω οι άνεμοι οι οποίοι ήδη από το απόγευμα της Κυριακής φτάνουν στο Κεντρικό και ΒΑ Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ .

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στην Αττική αναμένονται για σήμερα τοπικές βροχές ενώ από το βράδυ θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες ενώ τα φαινόμενα τη νύχτα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Πιο συγκεκριμένα, σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, που βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από τις απογευματινές ώρες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από τις βραδινές ώρες στη δυτική και πιθανώς τη νότια Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν άπό νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά έως 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.