18.5 C
Θέρμον
Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024, 11:55
ΑστυνομικάΤοπικά νέα

Αγρίνιο: Επιχείρηση «φίμωτρο» σε εξατμίσεις και ηχοσυστήματα αυτοκινήτων

Μεσημεριανή ραστώνη και η εξάτμιση ενός δικύκλου προκαλεί αναστάτωση. Προχωρημένη νύχτα και το αυτοκίνητο με τέρμα το ηχείο ξυπνά τον κόσμο.

«Καγκουριές» ακατανόητες για τους φιλήσυχους κατοίκους, διαδεδομένες όμως και στο Αγρίνιο. Πόσοι δεν έχουν εξοργιστεί από τους συμπολίτες που θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους αυξάνοντας τα… ντεσιμπέλ.

Το ζήτημα βέβαια απασχολεί τις αστυνομικές αρχές και οι πληροφορίες λένε πως υπάρχει κινητικότητα, πως είναι εντατικοί οι έλεγχοι στο Αγρίνιο για την εκπομπή θορύβων.

Σε καθημερινή πλέον βάση από το προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας διενεργούνται έλεγχοι με πιστοποιημένο και ειδικό εξοπλισμό της Υπηρεσίας και βάσει των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών.

Από τις αρχές Ιουνίου έως τα μέσα Ιουλίου έχουν ακινητοποιηθεί και μεταφερθεί στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας 40 οχήματα, ειδικότερα 23 Ι.Χ. και 17 δίκυκλα με τις περισσότερες παραβάσεις να αφορούν τις εκπομπές θορύβων.

Όταν διαπιστωθεί τροχονομικη παράβαση βεβαιώνεται και το αντίστοιχο διοικητικό πρόστιμο στους ιδιοκτήτες προκειμένου να προβούν στην άμεση επισκευή των πειραγμένων εξατμίσεων και να περάσουν εκ νέου από τεχνικό έλεγχο, ώστε να θέσουν το όχημα τους σε κυκλοφορία.

Ουδείς θα αμφιβάλλει πως η ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα πλήττεται από την ηχορύπανση που προέρχεται (και) από τα οχήματα. Το προσωπικό της Τροχαίας Αγρινίου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο ζήτημα αυτό και οι εντολές που έχουν λάβει από τον Διευθυντή της Δ.Α Ακαρνανίας Δημήτρη Γαλαζούλα και τον Διοικητή της Τροχαίας Αλέξη Αντωνίου είναι περί μηδενικής ανοχής σε φαινόμενα θορύβου είτε αυτός προέρχεται από εξατμίσεις είτε από ηχοσυστήματα.

O Διευθυντής της Δ.Α.Ακαρνανίας Δ.Γαλαζούλας
Ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αλέξης Αντωνίου

 

agrinionews.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι ο Λευτέρης Αυγενάκης

Newsroom

Π.Δ.Ε.: Υπενθύμιση μέτρων προστασίας από την αφρικανική σκόνη

Newsroom

Αγρίνιο: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο 17/5 στη διασταύρωση Μακρή και Γοργοποτάμου

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com