Χειροποίητο παριζάκι κοτόπουλου
Υλικά
- 600 γρ στήθος κοτόπουλο
- 1 κ.σ αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.σ πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.σ σκόρδο σκόνη
- 1 παντζάρι
- 24 γρ ζελατίνη σκόνη χωρίς γεύση
- 1 μπουκάλι άδειο ½ λίτρου αναψυκτικού
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο και το σκεπάζουμε με νερό.Το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.Σ’ ένα μικρό μπολάκι βάζουμε ένα παντζάρι και ρίχνουμε λίγο νερό.Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και κρατάμε 150 ml από το ζωμό του.
Βάζουμε το κοτόπουλο στο μπλέντερ και ρίχνουμε το ζωμό από το κοτόπουλο. Το αλέθουμε, ρίχνουμε 5 κουταλιές από το ζουμί του παντζαριού και τη σκόνη ζελατίνης, αφού πρώτα την έχουμε διαλύσει με 4-5 κ.σ νερό.
Αλέθουμε καλά και αφού έχουμε κόψει το πάνω μέρος από το μπουκάλι του αναψυκτικού, αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο μισό κομμένο μπουκάλι.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο πάνω ράφι του ψυγείου για 6 ώρες. Αφαιρούμε προσεκτικά με ένα ψαλίδι το μπουκάλι και κόβουμε σε φέτες.
Καλή Απόλαυση!