9.4 C
Θέρμον
3 Μαΐου 2026
Δυτική Ελλάδα

Με την Σοφία Σακοράφα και τον Κώστα Κεντέρη συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Νικολακόπουλος για ζητήματα που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Π.Δ.Ε.

Για μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Νικολακόπουλος με την ηγεσία του ΣΕΓΑΣ

Με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και με τον αντιπρόεδρο Κώστα Κεντέρη συναντήθηκε τις προηγούμενες μέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, εξετάστηκαν οι προοπτικές αναβάθμισης τους, μέσα από τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ και της ΠΔΕ, ώστε να παρέχουν στους αθλούμενους καλύτερες συνθήκες άθλησης. Παράλληλα εκφράστηκε η επιθυμία και των δυο πλευρών για περαιτέρω συνεργασία ώστε η Δυτική Ελλάδα να γίνει ο μόνιμος οικοδεσπότης μεγάλων αθλητικών γεγονότων του στίβου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού εξέφρασε από την πλευρά του την επιθυμία του να φιλοξενηθούν τέτοιες διοργανώσεις εκτός από την Πάτρα, η οποία πρόσφατα μάλιστα είχε φιλοξενήσει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου, και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας μας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις στα στάδια για τέτοιου είδους αγώνες.

Η ανταπόκριση από την πλευρά του ΣΕΓΑΣ ήταν άμεση και θετική. Στο πλαίσιο αυτό προσδιορίστηκε νέο ραντεβού με το τεχνικό επιτελείο του ΣΕΓΑΣ, ώστε να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος στις αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες για να μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα αγώνες Πανελληνίου ενδιαφέροντος που θα αναδείξουν την πολιτιστική και αθλητική κληρονομιά του τόπου μας.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκμεταλλευόμενη το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα που της δίνει το αξιακό όνομα της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και αξιοποιώντας τις αθλητικές εγκαταστάσεις των μεγάλων πόλεων της φιλοδοξεί να αποτελέσει μόνιμο οικοδεσπότη μεγάλων αθλητικών γεγονότων πανελληνίου ενδιαφέροντος. Στη συνάντηση που είχα με την κα. Σακοράφα και τον κ. Κεντέρη δήλωσα την πρόθεση μας, καθώς και την επιθυμία μας ως ΠΔΕ, για συνεργασία και σύμπλευση, ώστε η Περιφέρεια μας σύντομα να είναι στην κορυφή των επιλογών της Ελληνικής Επικράτειας από τις Ομοσπονδίες για φιλοξενία όσο το δυνατόν μεγαλύτερων αθλητικών γεγονότων. Είμαι πεπεισμένος πως ο τόπος μας έχει όλα τα εχέγγυα ώστε να καταστεί πρωταγωνιστής στον τομέα του αθλητισμού» δήλωσε ο κ. Νικολακόπουλος μετά το τέλος της συνάντησης.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Θρησκευτική Πανήγυρις Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών 4-5 Μάϊου 2026

Newsroom

Δυτική Ελλάδα: Νέες συνέργειες για την ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού

Newsroom

Στη Νέα Υόρκη ο Νεκτάριος Φαρμάκης -Θερμή υποδοχή στο Σταθάκειο Κέντρο και σημαντικές συναντήσεις

Newsroom
Φόρτωση....