30 Απριλίου 2026
Αστυνομικά

23χρονος προφυλακίστηκε για θανάτωση γάτας–Πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία στη χώρα

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο 23χρονός που συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας και ομολόγησε πως έσφαξε μια γάτα στην περιοχή του νότιου πάρκου της Πάτρας κοντά στην οδό Παπαφλέσσα.
Είναι η πρώτη προφυλάκιση δράστη και καθ’ ομολογία δολοφόνου ζώου από τον περασμένο Νοέμβριο, που η δολοφονία και ο βασανισμός ζώων μετατράπηκε σε κακούργημα.
Η είδηση έγινε γνωστή από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, η οποία στην ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει: «Η πρώτη προφυλάκιση στην Ελλάδα κατ’ εφαρμογήν του 4745/2020, για τον βασανισμό και δολοφονία της γατούλας στην Πάτρα, είναι γεγονός.
Ο 23χρονος Ρομά συνελήφθη στις 26 Ιουλίου, μετά από καταγγελίες ότι περιφερόταν κρατώντας το σφαγμένο ζώο και την αυτοσχέδια λεπίδα που χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τη γάτα.
Ο 23χρονος κρατήθηκε στο Β’ Α.Τ. Πάτρας και μεταφέρθηκε την επόμενη μέρα στον εισαγγελέα, απ’ όπου πήρε αναβολή. Σήμερα, προσήχθη για να απολογηθεί στον ανακριτή και λίγο μετά τις 12:30 διατάχθηκε η προφυλάκισή του, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Σύλληψη ανήλικων για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών στο Αγρίνιο

Newsroom

Προκήρυξη για 380 Ειδικούς Φρουρούς – Άνοιξαν οι αιτήσεις

Newsroom

Αγρίνιο: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για απάτες σε βάρος πολιτών

Newsroom
Φόρτωση....