17 Απριλίου 2026
news1

Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία «Alexis» από την Ιταλία και φέρνει τον χειμώνα

Προ των πυλών φαίνεται πως είναι μία νέα κακοκαιρία, καθώς ο καιρός αλλάζει δραματικά από το Σάββατο, με βροχές, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο η νέα κακοκαιρία ονομάζεται «Alexis» και έρχεται και από την Ιταλία. Μάλιστα, η ιταλική μετεωρολογική υπηρεσία αναφέρει σε σχετικό άρθρο για τον καιρό πως έρχεται ο «Alexis» και φέρνει τον χειμώνα.

Όπως αναφέρει, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος στην πρόγνωση του καιρού στην ΕΡΤ, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι, ενώ το βράδυ του Σαββάτου θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος σημείωσε πως θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα χιονίσει στα βόρεια της Ελλάδας αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως τα Καλάβρυτα. Ο ίδιος σημείωσε πως χιόνια θα πέσουν στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Τα φαινόμενα, με βροχές και καταιγίδες, θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή αλλά το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα και θα είναι σαφώς πιο έντονα.

Το βράδυ του Σαββάτου θα βρέξει και στην Αθήνα, ενώ σε όλη τη χώρα θα πνέουν νοτιοδυτικοί και βορειοδυτικοί θυελλώδεις άνεμοι.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, ενώ στην Αθήνα δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Πηγή: newsit.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Παρουσίαση των Εναλλακτικών Σεναρίων του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Αγρινίου – Δήμου Θέρμου- Επόμενα βήματα

Newsroom

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θ.  Μαυρομμάτης με το ΔΣ του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου

Newsroom

Χρήστος Κωστακόπουλος: Απάντηση στη δήλωση του κ. Στυλιανού Μπλέτσα

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com