4.9 C
Θέρμον
11 Μαρτίου 2026
news1

Μεσολόγγι: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 197ης Επετείου της Εξόδου

Το πρόγραμμα των προσεχών ημέρων 

 

Συνεχίζονται με σεβασμό, τιμή και κατάνυξη οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 197ηςΕπετείου της ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου.

Πλούσιες και πολυθεματικές εκδηλώσεις μυούν ντόπιους και επισκέπτες στο υπερβατικό και συνταρακτικό γεγονός της «Εξόδου»προσελκύοντας πλήθος κόσμου και κοινό όλων των ηλικιών.

Ειδικότερα σήμερα, ημέρα Τρίτη 28 Μάρτιου και ώρα8:30 μ.μ. στο κτίριο Χρυσόγελου θα πραγματοποιηθεί η «13η Συνάντηση της Διεθνούς Αδελφότητας των Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων» κατά την οποία θα λάβει χώρα η Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Β. Αλεξανδρή με τίτλο: «Δημήτρης Μακρής ο Κλεφτοκαπετάνιος του Ζυγού, ο Στρατηγός της Επανάστασης και οι 1326 αγωνιστές του», μια εκδήλωση που συνδιοργανώνει η Διεθνής Αδελφότητα Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Αύριο, ημέρα Τετάρτη 29 Μαρτίου και ώρα 8:00 μ.μ. στο κτίριοΧρυσόγελου στο Μεσολόγγι θα λάβειχώραΑφιέρωμα στις Ηρωίδες του Μεσολογγίου, «Θαυμάζω τες Γυναίκες μας και στ’όνομα τους μνέω»Δ. Σολωμός. Μια εκδήλωση που συνδιοργανώνει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου με το Πνευματικό του Κέντρο και επιμελείται η Δρ. Ελένη Καρανικόλα – Τσουβέλα. Στην εκδήλωση συμμετέχουνο Γιάννης Πανουκλιάς, το Εργαστήρι Συλλογικής Αφήγησης Μεσολογγίου και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Μεσολογγίου (ΣΔΕ).

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ. εγκαινιάζεταιη Έκθεση ιστορικών κειμηλίων  «200 χρόνια από το θάνατο του Μάρκου Μπότσαρη» που συνδιοργανώνει ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο Λιάρος», ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου. Η έκθεσηθα φιλοξενείται στο χώρο Ομίλου Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο Λιάρος»από τις 30 Μαρτίου έως 8 Απριλίου 2023.

Ενώ την Παρασκευή 31 Μαρτίου και ώρα 9:30 μ.μ. στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης – Πινακοθήκη, πλατεία Μάρκου Μπότσαρη,θα λάβει χώρα ο 5ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Μεσολόγγι στα χρόνια της Επανάστασης. Μια πολύ όμορφη εκδήλωση που επιμελήθηκαν και συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Φίλων Βαλβείου Βιλιοθήκης, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Παρουσίαση των Εναλλακτικών Σεναρίων του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Αγρινίου – Δήμου Θέρμου- Επόμενα βήματα

Newsroom

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θ.  Μαυρομμάτης με το ΔΣ του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου

Newsroom

Χρήστος Κωστακόπουλος: Απάντηση στη δήλωση του κ. Στυλιανού Μπλέτσα

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com