14.1 C
Θέρμον
Τρίτη, 7 Μαΐου 2024, 11:42
news1

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Τι αλλάζει στα ράφια και την τιμή μετά την πρώτη ημέρα

Να αναγράφεται τόσο στη λίστα όσο και στην ταμπέλα στα ράφια των σούπερ μάρκετ και η αρχική τιμή των προϊόντων, που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού», ζητά από τις αλυσίδες του κλάδου το υπουργείο Ανάπτυξης μετά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου.

Η πρεμιέρα παρουσίασε προβλήματα, μεταξύ των οποίων την αδυναμία των καταναλωτών να συγκρίνουν τις τιμές, αρχικές και τελικές, έτσι ώστε να καταλάβουν, ποιο είναι το όφελος για το καταναλωτή με το «καλάθι του νοικοκυριού», ενώ δεν έλειψε και μία σημαντική μερίδα που περίμενε μεγαλύτερη έκπτωση.

Προβλήματα υπήρξαν και σε τεχνικό επίπεδο, καθώς το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν μεγάλο, με αποτέλεσμα να «πέσει» η πλατφόρμα e-katanalotis, μέσω της οποίας οι καταναλωτές ενημερώνονται για τις τιμές των προϊόντων.

Πάντως, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, σε κάποιες αλυσίδες το «καλάθι» ήταν σχεδόν γεμάτο από προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και όχι επώνυμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως πηγές από το υπουργείο Ανάπτυξης δηλώνουν ικανοποίηση ως προς την επιτυχία του μέτρου σε ό,τι αφορά το βασικό σκοπό του, δηλαδή την τόνωση του ανταγωνισμού ώστε τουλάχιστον στο μικρό εύρος του «καλαθιού του νοικοκυριού» να επιβραδύνει, αν όχι να σταματήσει ο κύκλος των ανατιμήσεων.

Μάλιστα, σήμερα, Πέμπτη ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει καλέσει τους βιομηχάνους των τροφίμων (ΣΕΒΤ) σε νέα σύσκεψη προκειμένου να τους ζητήσει να κάνουν περισσότερα για τη συγκράτηση των τιμών.

 

vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα καπνιστής πέστροφας – Εντοπίστηκε βακτήριο λιστέρια

Newsroom

ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Newsroom

Ε.Σ. Αγρινίου: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com