8.8 C
Θέρμον
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 21:23
news1

 Η «δήλωση»  Κίσινγκερ που δεν έγινε ποτέ….

«το έθνος πρέπει να  μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό» (Δ. Σολωμός)

 

 Η «δήλωση»  Κίσινγκερ που δεν έγινε ποτέ….

 

από Εράνισμα Ν. Αν. Μαραγιάννης

 

Όταν γράφουμε Ιστορία, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, ακριβείς και αληθείς στην καταγραφή των γεγονότων.Το να ομολογείς την αλήθεια είναι αρετή, είναι ανωτερότητα, είναι πάνω απ’ όλα Χριστιανικό και ιερό καθήκον.

Η Ιστορία δεν αλλοιώνεται ποτέ, ούτε από ηγέτες ούτε από συγγραφείς.Τα γεγονότα είναι που γράφουν την Ιστορία και κανένας δεν μπορεί να αλλοιώσει τα γεγονότα.

Περί τα τέλη της δεκαετίας του ’90 μία επαρχιακή εφημερίδα στην Κομοτηνή δημοσίευσεένα κείμενο, υποτίθεται δήλωση του π. υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ, σχετικά με τους Έλληνες.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι το κείμενο είναι αναδημοσίευση από την αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα “TurkishDailyNews”-17.02.1997 και το οποίον έχει ως εξής:

«Ο ελληνικός λαός είναι ατίθασος (δυσκολοκυβέρνητος) και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει. Έτσι ώστε να πάψει να μας παρενοχλεί, στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολής, των τόσο σημαντικών για τα συμφέροντα των ΗΠΑ….».

Αργότερα, αυτό το κείμενο αναδημοσιεύθηκε από τις εφημερίδες, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 24-08-1997 και το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 31-08-1997.

Παρόλο που ο κ. Κίσινγκερ δεν διακρίνεται για τα φιλικά αισθήματα προς την Ελλάδα και βαρύνεται για εχθρική πολιτική κατά της χώρας μας και της Κύπρου, δεν έχει κάνει ποτέ τέτοια δήλωση.

Το δημοσίευμα αυτό χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν κατά κόρον από πολλούς διακεκριμένους και μη αρθρογράφους της εποχής,με τα πιο ακραία αρνητικά σχόλια.

Υποτίθεται ότι ο Κίσινγκερ τη δήλωση αυτή την έκανε σε ομιλία του το 1994 με την ευκαιρία της βράβευσής του από Αμερικανούς επιχειρηματίες.

Ο Γιάννης Μαρίνος είναι αυτός που έδωσε ευρεία δημοσιότητα στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» και βεβαιώνει κατηγορηματικά ότι τελικά επρόκειτο για κατασκευασμένο κείμενο για να ενοχοποιήσει τον αντιπαθή Αμερικανό διπλωμάτη.

Από επιτόπια έρευνα που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, προέκυψε ότι στο φύλλο της 17.02.1997, όπου υποτίθεται ότι δημοσιεύθηκε η επίμαχη δήλωση, δεν υπήρχε τίποτα σχετικό.

Σε επιστολή που στάλθηκε στον κ. Κίσινγκερ ζητώντας να βεβαιώσει ή να διαψεύσει τα ανθελληνικά σχόλια, που υποτίθεται  περιέχονταν σε ομιλία του σε εκδήλωση βράβευσής του, ο π. Υπουργός απάντησε ως εξής:(μετάφραση αγγλικού κειμένου)

«Ευχαριστώ για την επιστολή σας. Όσον αφορά το απόσπασμα που δημοσιεύσατε, ούτε τελετή βράβευσής μου υπήρξε, ούτε ομιλία μου και το προβαλλόμενο απόσπασμα είναι εξ ολοκλήρου αναληθές. Η όλη ιστορία είναι καθαρό εφεύρημα και αναμένω ότι θα προβείτε σε διόρθωση. Καθώς είσθε ο πρώτος που με πληροφορεί από πού προήλθε το δημοσιευθέν απόσπασμα, μόλις σήμερα είχα την ευκαιρία να προβώ σε διόρθωση προς την “ΤurkishDailyΝews” και αυτό έπραξα. Ειλικρινά δικός σας. Χένρι Κίσινγκερ».

Τομύθο τον κατάπιαν «αμάσητο» πάρα πολλά έντυπα, δημοσιογράφοι, σχολιαστές, πολιτικοί αναλυτές. Δυστυχώς, ανάμεσά τους βρίσκονται και ονόματα που έχουν τιμήσει τα ελληνικά γράμματα.

Ο Κίσινγκερ δεν άργησε να πληροφορηθεί ότι κυκλοφορούσε πλαστή δήλωσή του και η διάψευσή του δημοσιεύτηκε στα Πολιτικά Θέματα (13.06.97).

Κάποιοι θα αναρωτηθούν˙ έστω ότι είναι μύθος, τι σε ενδιαφέρει η υστεροφημία του Κίσινγκερ; Αμφιβάλεις ότι η Αμερικανική πολιτική απέναντι στη χώρα μας ήταν κυνική και αντισυμβατική;

Ενδιαφέρομαι μόνο για την αποκατάσταση της αλήθειας και όχι ασφαλώς για την  καλή φήμη του κ. Κίσινγκερ, αυτή μπορεί, αν θέλει, να την υπερασπιστεί ο ίδιος.

Όμωςη παραποίηση της Ιστορίας είτε εν γνώσει είτε εν αγνοία είναι πλαστογραφία.

Όχι λοιπόν, σε παραχάραξη και σφετερισμό της Ιστορίας.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom

Αγία Παρασκευή: Άφαντοι οι γονείς των ανηλίκων που βασάνιζαν τον 14χρονο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com