35.3 C
Θέρμον
Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, 18:59
news1

Μεσολόγγι: Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιωάννη Λυκούδη

Κώστας Λύρος: «Το Μεσολόγγι, γνωρίζει να τιμά και να συντηρεί τη μνήμη των ανθρώπων, που το δόξασαν  και το έκαναν περήφανο και ο Ιωάννης Λυκούδης ανήκει στις φωτεινές φιγούρες του»

 

Η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου τίμησε σε μία σεμνή τελετή τον πρωτοπόρο για την εποχή του επιστήμονα, τον αείμνηστο Ιατρό και Δήμαρχο, Ιωάννη Λυκούδη.

 

Σε μια εκδήλωση, υψηλού συμβολισμού και βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, 28 Μαΐου 2023   στη Πλατεία Διονυσίου Σολωμού  στο Μεσολόγγι, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του.

 

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος ο οποίος εστίασε στην πρωτοπορία,  το ήθος και το  κύρος του Ιωάννη Λυκούδη.

 

«Η σημερινή εκδήλωση  είναι η ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης που θα μπορούσαμε να επιδείξουμε. Εκ μέρους όλων των Μεσολογγιτών θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους  εμπνεύσθηκαν, εργάσθηκαν και υποστήριξαν με κάθε μέσο  την κίνηση αυτή.

 

Το Μεσολόγγι σήμερα με την εκδήλωση αυτή τιμά τον  Ιωάννη Λυκούδη. Και τον τιμά   όχι μόνο για την ανακάλυψή του, αλλά και για την στάση  ζωής του. Και όλοι εμείς  είμαστε εδώ σήμερα για αυτό το σκοπό.

 

Ως ένδειξη γνήσιου σεβασμού και αναφοράς στο αγωνιστικό του φρόνημα, στην σπουδαία επιστημονική του κατάρτιση, στο 8ετές έργο του στον Δήμο, άλλα και στον καθαρό του χαρακτήρα που αποτυπώθηκε ανεξίτηλα στη μνήμη όλων των  Μεσολογγιτών.

 

Για το Μεσολόγγι,  για την Ιερή μας Πόλη, που γνωρίζει να τιμά και να συντηρεί τη μνήμη των ανθρώπων, που το δόξασαν  και το έκαναν περήφανο, ο Ιωάννης Λυκούδης ανήκει στις φωτεινές φιγούρες του. Τον τιμά για πάντα με αυτή την προτομή.Ενθύμημα και παράδειγμα για τις νεότερες γενιές» κατέληξε ο Κώστας Λύρος.

 

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου  σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και  τον  Ιατρικό Σύλλογο Μεσολογγίου.

 

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Μεσολογγίου, Άρης Τριβλής ανέφερε ότι η εκδήλωση αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής σε ένα σημαντικό Έλληνα  γιατρό του 20ου αιώνα και άξιο τέκνο του Μεσολογγίου.

 

Ενώ για την ζωή και το έργο του ΙωάννηΛυκούδημίλησε ο ΓενικόςΓραμματέας του ΙατρικούΣυλλόγουΑθηνώνΕυστάθιοςΤσούκαλοςστην τοποθέτηση του αρχικάευχαρίστησε το δήμο και όσουςσυνέδραμαν στην διοργάνωσηαυτής της τιμητικήςεκδήλωσηςγιατί όπως εξήγησε Η ανακάλυψη του Λυκούδηαποτελεί μια απ τις επαναστάσεις της Ιατρικής τον 20 αιώνα.

 

Επίσης την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός ο οποίος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι το παράδειγμά του Μακαριστού Ιωάννη Λυκούδη να οδηγήσει και άλλους μελλοντικούς ιατρούςνα αντιμετωπίσουν,  να υπηρετήσουν  και  να αυτοπροσφερθούν στην ιατρική επιστήμη ως ανάργυροι ιατροί υπηρετώντας ένα λειτούργημα και προσφέροντας αγαπητικά και θυσιαστικά την επιστήμη τους στο πάσχοντα συνάνθρωπο.

 

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων έδωσαν το «παρών», μέλη της οικογενείας του αειμνήστου Ιωάννη Λυκούδη και μάλιστα οΔήμαρχος Κώστας Λύροςεπέδωσετιμητικήπλακέτες στον Νίκο Λυκούδη όπως και στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Άρη Τριβλή και στον ΓενικόΓραμματέα Ευστάθιο Τσούκαλο. Επίσης παραβρέθηκαν πρώην Δήμαρχοι Ι.Π. Μεσολογγίου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων καθώς επίσης και πολλοί Μεσολογγίτες.

 

 

 

 

 

 

 

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Η Λιτανεία του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο

Newsroom

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα καπνιστής πέστροφας – Εντοπίστηκε βακτήριο λιστέρια

Newsroom

ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com