26.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 22:36
news1

Μεσάριστα: Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου ιερούργησε ο κ. Δαμασκηνός, επί τη εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο χωριό Μεσάριστα της Αρχιερατικής Περιφέρειας Μακρυνείας ιερούργησε το Σάββατο 20 Μαΐου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, επί τη εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Θαυματουργού.

Κηρύσσοντας τον θείο λόγο στους πιστούς αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της εορτής, τονίζοντας, ότι ο Άγιος Νικόλαος είναι ένα διαχρονικό υπόδειγμα καλού ποιμένος, που ακολούθησε πιστά τα βήματα του Καλού Ποιμένος, όπως τα προσδιορίζει ο Χριστός στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα.
Ο ποιμήν ο καλός είναι έτοιμος να προσφέρει την ψυχή του υπέρ των προβάτων της ποίμνης του. Βρίσκεται σε μια ετοιμότητα θυσίας. Η σχέση ποιμένος και ποιμνίου είναι σχέση ζωής.
Ο Άγιος Νικόλαος δεν ακολούθησε τον δρόμο της απόλαυσης και της προσωπικής καταξίωσης, αλλά καθημερινά αφουγκραζόταν τις ανάγκες του ποιμνίου του, έπασχε μαζί με αυτό και θυσιαζόταν για αυτό.
Ο ποιμήν ο καλός προπορεύεται και τα πρόβατα τον ακολουθούν. Ο Χριστός μάλιστα προτρέπει τους Χριστιανούς να ακολουθούν τον ποιμένα, αίροντας τον σταυρό τους.
Έτσι και οι πιστοί ακολουθούσαν τον Άγιο Νικόλαο, γιατί γνώριζαν, ότι η οδός που βάδιζε ο Άγιος τους οδηγούσε στον Χριστό και στην σωτηρία.
Ο ποιμήν ο καλός έχει καθήκον να αναζητά το πλανώμενο πρόβατο. Να μην επαναπαύεται στα ενενήντα εννέα πρόβατα της ποίμνης του, αλλά να αναζητά αυτό που κινδυνεύει, γιατί ο κάθε Χριστιανός είναι για τον ποιμένα εικόνα του Θεού, μια ξεχωριστή και μοναδική προσωπικότητα.
Ο Άγιος Νικόλαος υπερασπίστηκε και έσωσε τους ανθρώπους από τα αδιέξοδα στα οποία περιέρχονταν. Γνώριζε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και την αντιμετώπιζε με μοναδικό σκοπό την σωτηρία ενός εκάστου εκ του ποιμνίου του.
Ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να εύχονται για τον Επίσκοπό τους και τους ιερείς του να ακολουθούν το παράδειγμα του Αγίου Νικολάου, να αναδεικνύονται καλοί ποιμένες και να έχουν την αγωνία της επιστροφής του πλανωμένου προβάτου.
Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο π. Νεκτάριος Καττής, ο οποίος για δεκαεννέα χρόνια υπήρξε ο Προϊστάμενος του Ναού και σήμερα υπηρετεί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου, ενώ παράλληλα συνεχίζει να εξυπηρετεί και την Ενορία της Μεσάριστας, προσφώνησε τον Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό, ευχαριστώντας τον για την επίσκεψη και την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.
Ο Σεβασμιώτατος τον συνεχάρη για το έργο του, για την ανακαίνιση και τον εξωραϊσμό του Ιερού Ναού, τον οποίο με μεράκι και ζήλο επιμελήθηκε και του απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, ευχόμενος να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο την διακονία του.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Η Λιτανεία του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο

Newsroom

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα καπνιστής πέστροφας – Εντοπίστηκε βακτήριο λιστέρια

Newsroom

ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com