24.6 C
Θέρμον
Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024, 19:31
news1

Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας: «Το Ξύλινο Σπαθί» παρουσιάζεται στο Δημοτικό σχολείο

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης σε συνεργασία με την Παιδική Σκηνή Επίκεντρο + και στο πλαίσιο της πολιτιστικής δράσης «Το θέατρο πάει στο Σχολείο»  σας προσκαλούν στην παιδική, θεατρική παράσταση « Το Ξύλινο Σπαθί»  τη Δευτέρα  στις 29  Μαΐου 2023 και  ώρα 10:00 στο Δημοτικό Σχολείο Γαβαλούς.

Η παιδική θεατρική παράσταση «Το Ξύλινο Σπαθί» του Γιάννη Καλατζόπουλου σε σκηνοθεσία του Βασίλη Κόκκαλη, είναι ένα θεατρικό παραμύθι που μεταδίδει το μήνυμα της ελπίδας και της θετικής σκέψης. Αναλυτικότερα, η Παιδική Σκηνή του θεάτρου Επίκεντρο+ παρουσιάζει το έργο του Γιάννη Καλατζόπουλου «Το Ξύλινο Σπαθί». Το γεμάτο ουσία παραμύθι «Το Ξύλινο Σπαθί» που έχει ρίζες από τη Μέση Ανατολή αλλά και η σκηνοθετική ματιά του Βασίλη Κόκκαλη με στοιχεία Comedia del Arte δεν είναι µόνο διασκέδαση, αλλά εμψυχώνει, ερεθίζει την κοινωνική φαντασία των παιδιών, τα κάνει να νοιώθουν πως δεν είναι μόνα µε τις δυσκολίες, και προπάντων διαμηνύει ότι οι συνθήκες μπορούν να αλλάξουν.

Η ΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Μεταμφιεσμένος με παλιά ρούχα, ένας βασιλιάς παριστάνει τον φτωχό ταξιδιώτη ώστε να παρακολουθήσει τι γίνεται εκτός των πυλών του παλατιού του και πως περνάει ο λαός του. Σε μια συνάντηση του με έναν φτωχό τσαγκάρη ο οποίος φαίνεται να είναι ευτυχισμένος με τη ζωή του, ο βασιλιάς γίνεται καχύποπτος. Αποφασίζει λοιπόν να δοκιμάσει την καλή πίστη και την ευθυμία του τσαγκάρη βάζοντας του καθημερινά εμπόδια, χωρίς όμως να βλέπει επιτυχία στα σχέδια του. Η μεγαλύτερη δοκιμασία του χαρούμενου τσαγκάρη δεν αργεί ωστόσο να φτάσει!

Οι Ζαχαρή ΑχιλλεοπούλουΈφη Κεραμίδα και Δημήτρης Βαμβακάς, φέρνουν στη σκηνή τη θετική τους ενέργεια, και μέσα από γλαφυρούς διαλόγους, έντονους χορούς, τραγούδια και μια μεγάλη δόση χιούμορ, έρχονται να συναρπάσουν τους μικρούς θεατές κάνοντας τη φαντασία τους να καλπάσει. Παράλληλα μέσα από την πλοκή του έργου δίνεται η ευκαιρία να αντιληφθούμε την έννοια της ματαιοδοξίας, της αυτάρκειας, και να συλλάβουμε τη δύναμη που παρέχει στον άνθρωπο η ελπίδα και η καλή διάθεση. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Ο Τομέας Πολιτισμού στο πλαίσιο της πολιτιστικής δράσης « Το Θέατρο πάει στο Σχολείο» καλλιεργεί τη θεατρική τέχνη με στόχο τη διαμόρφωση της θεατρικής αγωγής στους μικρούς μαθητές και την μετάδοση ηθικών αξιών και μηνυμάτων για τις πραγματικές αρετές του ανθρώπου και την αξία του ανθρωπισμού, ψυχαγωγώντας και διασκεδάζοντας ταυτόχρονα τους μικρούς θεατές.

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Η Λιτανεία του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο

Newsroom

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα καπνιστής πέστροφας – Εντοπίστηκε βακτήριο λιστέρια

Newsroom

ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com