Σάββατο, 19 Απριλίου 2025, 23:27
news1

Ακριβότερα έως και 20% τα σχολικά είδη – Τι περιλαμβάνει «Το καλάθι των μαθητών»

Ακόμη και κατά 20% είναι αυξημένα φέτος τα σχολικά ήδη που θα πρέπει να προμηθευτούν οι γονείς για τα παιδιά τους, και οι οικογενειακός προϋπολογισμός του μήνα Σεπτεμβρίου, πάει περίπατο.

Μεγάλο το κόστος των σχολικών ειδών, λίγο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

«Υπολογίζοντας και τα δύο παιδιά, για να πάρουμε τσάντα, κασετίνα και κάποια σχολικά γιατί ακόμα δεν ξέρουμε τι θα μας ζητήσουν οι δάσκαλοι, λιγότερα από 100 ευρώ δεν έχω υπολογίσει», αναφέρει μία μητέρα.

Τα σχολικά είδη, φέτος, είναι ακριβότερα έως και 20% και το υπουργείο Ανάπτυξης εφαρμόζει τη γνωστή συνταγή: «το καλάθι του μαθητή».

«Είναι καλό να υπάρχει εναλλακτική στον πελάτη και στο μαθητή. Σίγουρα θα έχει ανταπόκριση. Σιγουρά θα πάει καλά γιατί είναι προϊόντα που τα ζητάνε και δεν είναι δεύτερης διαλογής», δήλωσε ο υπεύθυνος καταστήματος, Γιώργος Φλασάκης.

«Το καλάθι των μαθητών» θα έχει διάρκεια έως τις 3 Οκτωβρίου, θα βρίσκεται στα σούπερ μάρκετ και στις επιχειρήσεις πώλησης σχολικών, χαρτικών και παιχνιδιών με τζίρο άνω των 90 εκατ. ευρώ, ενώ προαιρετικά μπορούν να δημιουργήσουν και τα συνοικιακά βιβλιοχαρτοπωλεία.

Θα περιλαμβάνει:

Σχολικές τσάντες

Κασετίνες
Τετράδια

Μολύβια

Στυλό

Μαρκαδόροι

Γόμες

Ξύστρες

Διαβήτες

Χάρακες

Φωτοτυπικό χαρτί

Αν και είναι νωρίς, κάποιοι γονείς ήδη θεωρούν ότι δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες τους, καθώς τα πιο κοστοβόρα αξεσουάρ των μικρών μαθητών σε καλή ποιότητα είναι εκτός καλαθιού.

Υπενθυμίζεται ότι στην λιανική πώληση σχολικών ειδών έχει επιβληθεί, με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων.

Αλλαγές και στο «καλάθι του νοικοκυριού»

Αλλαγές στο «καλάθι του νοικοκυριού» μπαίνουν από σήμερα σε εφαρμογή.

Πλέον, τα σούπερ μάρκετ υποχρεούνται να εντάσσουν τουλάχιστον ένα επώνυμο προϊόν στις κατηγορίες:

Ρύζι, Ψωμί για τοστ, Μακαρόνια Νο 6, Αλεύρι, Όσπρια, Γάλα, Γιαούρτι, Χυμός Τομάτας, Κατεψυγμένα Λαχανικά.

Το φθινόπωρο θα είναι ο προπομπός ενός πολύ δύσκολου χειμώνα, με την ακρίβεια να πλήττει τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών. Αυτό ήδη έχει φανεί από τα τιμολόγια των προϊόντων που έχουν φτάσει στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα τροφίμων και οι καταναλωτές ζητούν από την κυβέρνηση άμεσες παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της ακρίβειας και την προστασία του εισοδήματός τους.

 

 

 

Πηγή: mega

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Υποχρεωτική επίδειξη ταυτότητας για αλκοόλ και καπνικά – Αυστηρές κυρώσεις για παραβάτες επιχειρήσεις

Newsroom

Καιρός: «10 μέρες θα έχει διάρκεια ο καύσωνας – Οι τρεις φάσεις των θερμών αέριων μαζών», λέει ο Κολυδάς

Newsroom

Η Λιτανεία του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com