12.7 C
Θέρμον
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 12:23
news1

Ελληνικό: Μαχαίρωσαν 17χρονο… για ένα κινητό (BINTEO)

Ένα 17χρονο αγόρι, μη μπορώντας άλλο να σταθεί στα πόδια του, κάθεται σε ένα πεζούλι. Νιώθει αδύναμος. Καταρρέει από τη μαχαιριά που έχει δεχτεί λίγα λεπτά πριν από δύο κουκουλοφόρους, οι οποίοι δεν δίστασαν να του επιτεθούν, απαιτώντας να τους δώσει το κινητό του.

Ο πατέρας του παιδιού μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS λίγες ώρες αφότου βγήκε ο 17χρονος από το χειρουργείο, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.

«Είναι καλά το παιδί. Είναι καλά το παιδί. Είναι μια χαρά. Είναι σε εξέλιξη η έρευνα. Από εκεί και πέρα περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη και την απόφαση της διαδικασίας της Αστυνομίας».

Το απίστευτο αυτό περιστατικό δεν συνέβη ξημερώματα σε κάποιον σκοτεινό και ερημικό δρόμο αλλά και στην καρδιά του Ελληνικού, μόλις στις 9 το βράδυ.

«Δυστυχώς έχουν ξεφύγει. Να στέλνεις το παιδί σου πού; Στο μπάσκετ και να μην ξέρεις αν θα γυρίσει», δήλωσε η μητέρα φίλου του 17χρονου.

Μαζί με τον 17χρονο, ήταν και ο 18χρονος κολλητός του, ο οποίος άρχισε σοκαρισμένος να καλεί σε βοήθεια, όταν είδε μπροστά στα μάτια του να μαχαιρώνουν στην κοιλιά τον φίλο του.

«Μπροστά του έγινε το συμβάν και από τη μία τα βάζει με τον εαυτό του γιατί δεν μπόρεσε να αφοπλίσει -όπως θεωρεί- τα παιδιά αυτά. Από την άλλη μου λέει ‘’έπρεπε να σώσω τον φίλο μου’’. Βέβαια νομίζω ότι έπραξε καλύτερα να του κρατάει το τραύμα και να το πιέζει για να μην χάνει αίμα».

Το χρονικό

Ο 17χρονος μαζί με δύο φίλους του επέστρεφαν από ένα γήπεδο μπάσκετ όπου έπαιζαν. Στην συμβολή της λεωφόρου Ιασωνίδου με την οδό Ριζούντος, δύο κουκουλοφόροι εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά τους.

«Ο δικός μου με ένα άλλο παλικαράκι μιλάγανε και ήταν πιο κοντά και για κάποιο λόγο ο (σ.σ 17χρονος) ήταν γύρω στα 5 βήματα πιο πίσω. Εκείνη την ώρα πεταχτήκανε τα δύο παιδιά με full face μάσκα και του ζήτησαν (σ.σ του 17χρονου) το κινητό και το πορτοφόλι. Εκείνος αρνήθηκε και εκείνη την ώρα συνειδητοποίησε το δικό μου το παιδί τι γίνεται πίσω και τρέξανε προς τα εκεί. Του είπε ‘’άσε το μαχαίρι κάτω. Αλλά ήταν αργά’’», είπε η μητέρα του φίλου του.

Στις 21.31 πρώτα λεπτά, κάμερα κλειστού κυκλώματος καταγράφει τον 17χρονο να περπατά με δυσκολία ανάμεσα στους δύο φίλους του. Ο ίδιος βαριά τραυματισμένος κάθεται να ξαποστάσει στο πεζούλι, όσο οι φίλοι του αρχίζουν τα τηλέφωνα σε αστυνομία, ΕΚΑΒ και γονείς.

Στις 22.13, αστυνομικοί φτάνουν στο σημείο και συνομιλούν με τους αυτόπτες μάρτυρες.

Λίγα λεπτά μετά καταφτάνει και το ασθενοφόρο που οδήγησε τον 17χρονο στο Λαϊκό εκεί όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο.

«Είναι εδώ δυστυχώς το παιδί που μαχαιρώθηκε για να του πάρουν το κινητό. Σε τέτοια κοινωνία ζούμε. Άμεσα κινητοποιήθηκε το νοσοκομείο. Έχει αποφύγει τον κίνδυνο. Χειρουργήθηκε ο νεολαίος από τους καλύτερους χειρουργούς που έχουμε της Α’ Χειρουργικής», ανέφερε ο πρόεδρος εργαζομένων «Λαϊκού» Νοσοκομείου, Τάσος Αντωνόπουλος.

«Να βρεθούν οι θρασύδειλοι»

Ο πατέρας του 17χρονου με μια οργισμένη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητούσε εάν κάποιος γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να επικοινωνήσει μαζί του ή με τις αρχές.

Η ανάρτηση πατέρα 17χρονου

«Στις 21:10 περίπου στην Ιασωνίδου κάποια ‘’καλόπαιδα’’ επιτέθηκαν με μαχαίρι στον γιο μου, χτυπώντας τον στην κοιλιά. Εάν είδε ή ξέρει κάποιος κάτι, παρακαλώ ενημερώστε με».

Σήμερα λίγο μετά τις 11 το πρωί όταν και οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς πως ο 17χρονος διέφυγε τον κίνδυνο, ο πατέρας απηύθυνε νέα έκκληση να βρεθούν οι δράστες.

«Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση. Το παιδί μου είναι καλά στην υγεία του. Να βρεθούν αυτοί οι θρασύδειλοι!».

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει μεταξύ άλλων όλα τα βίντεο από τις κάμερες της περιοχής, προκειμένου να εντοπίσει στους διερχόμενους τους δράστες του μαχαιρώματος.

Ο κ. Χρήστος, ιδιοκτήτης καταστήματος κοντά στη σημείο όπου έγινε το περαστικό, μιλά στο LIVE NEWS.

«Ήταν νωρίς αλλά ήταν δύο άτομα με κουκούλες που δεν δίστασαν να επιτεθούν στον νεαρό. Έχει γίνει άλλο ένα περιστατικό και έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα στους νέους».

 

Πηγή: megatv

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα καπνιστής πέστροφας – Εντοπίστηκε βακτήριο λιστέρια

Newsroom

ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Newsroom

Ε.Σ. Αγρινίου: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com