15.4 C
Θέρμον
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 15:13
news1

Θύελλα αντιδράσεων από την προβολή της «Αγόρια στο Ντους» σε Δημοτικό σχολείο

Απίστευτο το αλαλούμ με την ταινία «Αγόρια στο Ντους» που προέβαλε δασκάλα σε μαθητές της 4ης δημοτικού, προκαλώντας τις αντιδράσεις των γονιών τους.

Η ταινία αρχικά χαρακτηρίστηκε ερωτικού περιεχομένου, μετά κυκλοφόρησε ότι είναι βραβευμένη και κατάλληλη για εκπαιδευτική χρήση, πλην όμως κανείς από τους θεσμικούς φορείς στην Ελλάδα δεν επιβεβαιώνει ότι πράγματι το υλικό αυτό έχει εγκριθεί για προβολή σε παιδιά δημοτικού.

Αν μπει κανείς στην ψηφιακή πλατφόρμα κινηματογραφικών ταινιών για σχολεία του ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, θα δει τη συγκεκριμένη ταινία στις κατάλληλες για παιδιά γυμνασίου και όχι δημοτικού.

«Μεγαλώνοντας, συνήθιζα να βρίσκω τον εαυτό μου σε καταστάσεις όπου ο κανόνας της αρρενωπότητας με έκανε να νιώθω σαν ξένος ή ότι δεν ήμουν αρκετά καλός. Αλλά τι είναι αυτό που σε κάνει άντρα; Είναι το πόσο μεγαλόσωμος είσαι; Πόσο δυνατός είσαι; Πόσο γρήγορος είσαι; Ή είναι κάτι άλλο;», λέει ο σκηνοθέτης της ταινίας.

«Μπαλάκι ευθυνών»

Όσο ο Γενικός Γραμματέας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναφέρει πως το περιστατικό διερευνάται, η προβολή της ταινίας σε μαθητές της τετάρτης δημοτικού έχει γίνει ένα μπαλάκι ευθυνών, με τον διευθυντή του σχολείου να δηλώνει άγνοια και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής να ανακοινώνει πως δεν έχει εγκρίνει τις ταινίες οι οποίες είναι αναρτημένες στην ψηφιακή πλατφόρμα κινηματογραφικών ταινιών του ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

«Τους είπε ότι η δασκάλα έβαλε σαν διδακτικό μια ταινία με τίτλο ‘Τα αγόρια στο ντουζ’, όπου εκεί υπήρχαν περιπτύξεις μεταξύ αρρένων, ομοφυλοφίλων. Υπήρχαν φιλήματα στο στόμα, κτλ. και θωπείες. Όταν ρωτήθηκε η δασκάλα για ποιον λόγο το έβαλε αυτό, ποιο ήταν το ηθικό δίδαγμα είπε ότι: ‘Ο εκπαιδευτής είναι φασίστας’», λέει ο δικηγόρος μιας οικογένειας.

Στην ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ένωσης παιδικού κινηματογράφου αναγράφεται πως μπορούν να την παρακολουθήσουν παιδιά άνω των δώδεκα ετών. Στη Σουηδία, η καταλληλόλητα της ταινίας είναι για παιδιά άνω των 11 ετών και στη Νορβηγία για μαθητές που έχουν συμπληρώσει τα εννέα έτη.

Τι πραγματεύεται η ταινία

Δύο 12χρονα αγόρια, ο Βίγκο και ο Νοέλ είναι οι πρωταγωνιστές μίας 9λεπτης σουηδικής ταινίας, στην οποία ο προπονητής τους τους θέτει ένα ερώτημα.

«Είσαι άντρας ή ποντικάκι; Αυτή είναι η ερώτηση που λαμβάνει ένα 12χρονο παιδί από τον προπονητή του μετά από την προπόνηση. Μία ερώτηση που κολλάει στον εγκέφαλό του και μετά αρχίζει να ανταγωνίζεται και να δοκιμάζει τα όρια του ανδρισμού του μαζί με τον καλύτερό του φίλο, Νόελ. Το απότομο σταμάτημα αυτού του αθώου παιχνιδιού εγείρει μία ερώτηση: ‘Πώς επιτρέπεται να είναι μία αντρική φιλία;’».

Η πολυβραβευμένη ταινία μικρού μήκους έχει διχάσει για το ποια είναι η κατάλληλη ηλικία ενός παιδιού για να καταλάβει το βαθύτερο νόημά της, με τους γονείς 10χρονου μαθητή να στέλνουν εξώδικο τόσο στο υπουργείο Παιδείας, όσο και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

 

Πηγή: mega

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Newsroom

Ε.Σ. Αγρινίου: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα

Newsroom

Πάτρα: Πέθανε 41χρονος αστυνομικός σε διαδικτυακή συζήτηση μέσα στο σπίτι του

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com