18.9 C
Θέρμον
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 12:58
news1

Αυτό είναι το νέο σύμπτωμα της Covid που παρατηρείται σε παιδιά

Γιατροί αναφέρουν αύξηση των περιστατικών που εμφανίζουν συμπτώματα στα μάτια.

Το στέλεχος «Αρκτούρος» του κοροναϊού, το οποίο αναμένεται να επικρατήσει σε όλο τον κόσμο τους επόμενους μήνες, είναι πιθανότερο να προκαλέσει συμπτώματα επιπεφυκίτιδας στα παιδιά, σύμφωνα τουλάχιστον με ανεκδοτολογικές αναφορές γιατρών σε ΗΠΑ και Ινδία.

Επιπεφυκίτιδα ονομάζεται η φλεγμονή της εσωτερικής πλευράς των βλεφάρων και του άσπρου τμήματος του ματιού και προκαλεί συνήθως κοκκίνισμα των ματιών, φαγούρα, πόνο και δακρύρροια.

«Μέχρι στιγμής η ασθένεια που βλέπουμε είναι η ίδια» με τις προηγούμενες παραλλαγές της Covid-19 δήλωσε στο local10.com η δρ Αϊλίν Μάρτι, λοιμωξιολόγος του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριντα. «Η διαφορά είναι ότι έχουμε αυξημένο κίνδυνο επιπεφυκίτιδας σε παιδιά».

Αύξηση των κρουσμάτων επιπεφυκίτιδας σε παιδιά με Covid-19 αναφέρει ότι παρατήρησε και ο δρ Μάρκος Μέστρε του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Νίκλαους στο Μαϊάμι.

Στην Ινδία, τη χώρα όπου πρωτοεμφανίστηκε το στέλεχος «Αρκτούρος», ο παιδίατρος Βίπιν Βασίστα, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών της Ινδικής Ακαδημίας Παιδιατρική, ανέφερε ότι η συμπτωματολογία της νέας παραλλαγής στα νήπια περιλαμβάνει κνησμώδη επιπεφυκίτιδα με τσίμπλες, κάτι που δεν είχε παρατηρηθεί με προηγούμενες παραλλαγές του ιού.

Το στέλεχος «Αρκτούρος», επισήμως γνωστό ως XBB.1.16, είναι μια παραλλαγή του στελέχους Όμικρον που επικρατεί αυτή τη στιγμή σε όλο τον πλανήτη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι προκαλεί πιο σοβαρή ή πιο ήπια νόσο σε σχέση με προηγούμενα στελέχη.

Ο «Αρκτούρος» εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα και στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη όμως τα κρούσματα είναι ακόμα σχετικά περιορισμένα, πιθανώς λόγω του πρόσφατου κύματος λοιμώξεων από το συγγενικό στέλεχος  XBB.1.5 «Kraken».

 

Πηγή: in.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom

Αγία Παρασκευή: Άφαντοι οι γονείς των ανηλίκων που βασάνιζαν τον 14χρονο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com