13.6 C
Θέρμον
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 20:57
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Θέρμο: Εορταστική  Εκδήλωση από το Δημοτικό Σχολείο,”Μεσολόγγι” Ο δρόμος της θυσίας

Μεσολόγγι : Ο δρόμος της θυσίας

 

Το χρονικό της θυσίας του Μεσολογγίου παρουσίασαν οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου το Σάββατο στις 25 Μαρτίου 2023!

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα των εκδηλώσεων του Δήμου Θέρμου ξετυλίχτηκε το σκηνικό της πολιορκίας του Μεσολογγίου από τον Απρίλη του 1825 μέχρι και την ηρωική έξοδο τον Απρίλη του 1826!

Ήταν μια εκδήλωση που προξένησε ρίγη συγκίνησης αλλά και ελπίδα για το μέλλον όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Θέρμου κύριος Κωνσταντάρας Σπύρος ,συγχαίροντας τους μαθητές και τις εκπαιδευτικούς κυρία Βάνα Σιατήρα  και Σοφία Γλωσσίδη που είχαν την επιμέλεια της παράστασης!

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Διευθυντής του Σχολείου κύριος Γιώργος Χριστόπουλος μεταξύ των άλλων ανέφερε:

Αυτό που είχε συμβεί στο Μεσολόγγι τα χρόνια εκείνα ήταν κάτι το πρωτοφανές και συντελέστηκε μία και μοναδική φορά στην Παγκόσμια Ιστορία

Δεν ήταν ο ηρωισμός ενός ή δέκα ή τριακοσίων ανθρώπων που όπως και σε πολλά μέρη της πολύπαθης πατρίδος μας πολέμησαν και σκοτώθηκαν!

Δεν ήταν ο ηρωισμός μιας στιγμής όπου ο ήρωας ή οι ήρωες βρίσκονται ξαφνικά μπροστά στον κίνδυνο, και τον αψηφούν και σκοτώνονται!

Ήταν η θυσία μιας ολόκληρης πόλης !

Ήταν η θυσία μιας ολόκληρης πολιτείας  προμελετημένη και προαποφασισμένη επί ένα χρόνο!

Ήταν μια έκφανση  ύψιστου ψυχικού σθένους ,ανθρώπινης αξιοπρέπειας ,και βαθειάς πνευματικής καλλιέργειας!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκκλησιαστικές και πολιτικές αρχές: ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας π. Θεόκλητος Ράπτης, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Λάμπος, ο π. Δημήτριος Βάτσιος, ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, αντιδήμαρχοι Θέρμου ,  ο πρόεδρος της  Κοινότητας Θέρμου κ. Αλέξανδρος Σιαδήμας και πρόεδροι συλλόγων.

smart

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Αγρίνιο: Εκπαιδευτική Δράση στο ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου

Newsroom

Δήμος Θέρμου: 731.600,00€ για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού

Newsroom

Συμμετοχή Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Θανάση Μαυρομμάτη σε εκδήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια για τον Φιλελληνισμό και τον Λόρδο Βύρωνα

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com