17.8 C
Θέρμον
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 20:30
news1

Αγρίνιο: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821

Με τέλεση της επίσημης Δοξολογίας στη Μητρόπολη ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου κ. Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη.

Αμέσως ακολούθησε η επίσημη δεξίωση στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, του Αστυνομικού Διευθυντή Δ. Γαλαζούλα, εκπ.Αν. Διοικητή Φουράς ΓΡ. Γιωτης, του Διοικητή Αεροπορικού Φυλακίου Αγρινίου Κ. Σδούκου, τον Διοικητή ΠΥ Αγρινίου Ευστράτιου Πετράκη, Ανθ. ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ Ν.Ταφιάδης, ο πρόεδρος του ΔΣ Αγρινίου, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 ανέφερε :
«Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Σήμερα, τιμούμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Η Εκκλησία γιορτάζει το χαρμόσυνο μήνυμα της Θείας Ενσάρκωσης και ο Ελληνισμός ένα ορόσημο στην αναγέννηση του Έθνους. Είναι η ημέρα που θυμόμαστε ότι τίποτα δεν χαρίστηκε στο λαό μας. Και οφείλουμε να αφουγκραζόμαστε και να αγρυπνούμε «με λογισμό και μ΄ όνειρο». Πάντα ελεύθεροι Έλληνες».

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα καπνιστής πέστροφας – Εντοπίστηκε βακτήριο λιστέρια

Newsroom

ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Newsroom

Ε.Σ. Αγρινίου: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com