11.2 C
Θέρμον
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 9:22
news1

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δύο χρόνια από τον θάνατο της Ίριδας – Το θρίλερ της Πάτρας που σόκαρε την Ελλάδα

Από τις αντιφάσεις, τα λάθη και τους αναπάντητους γρίφους που προβλημάτισαν έντονα, στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα, και πριν από λίγες μέρες στην εισαγγελική πρόταση για παραπομπή της Ρούλας Πισπιρίγκου σε δίκη και για τον θάνατο της μικρής Ίριδας, του βρέφους που έφυγε από τη ζωή μια μέρα σαν σήμερα, ακριβώς πριν από 2 χρόνια στην κούνια του σπιτιού της στην Πάτρα.

Το χρονικό

Όπως διαπίστωσαν οι δύο ιατροδικαστές, η Ίριδα δολοφονήθηκε όταν ένα χέρι τής έκλεισε το στόμα και τη μύτη με το πανάκι που είχε για να κοιμάται, για να μην ακουστεί το κλάμα της και πιθανότατα για να μην αφήσει στο πρόσωπο της μικρής ίχνη που θα πρόδιδαν την ενοχή. Όλα όμως είχαν ξεκινήσει ένα 24ωρο νωρίτερα.

Σάββατο 20 Μαρτίου 2021. Μετά από έναν άγριο καυγά, ο πατέρας της Ίριδας μαζεύει τα πράγματά του και φεύγει από το σπίτι.

Εκείνο το απόγευμα στο σπίτι βρίσκεται η 34χρονη, η αδερφή της Δήμητρα και η Τζωρτζίνα που ασχολούνται με το μωρό. Στις 17.30 η Ίριδα ξυπνάει και στη συνέχεια την ταΐζουν βρεφική κρέμα και αρχίζουν όλοι μαζί να παίζουν στον καναπέ. Την κάνουν μπάνιο και αργότερα το βράδυ, σε χρόνο που δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια, τη βάζουν για ύπνο.

«Το μωρό ξύπνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας μία φορά περί τις 02.30. Η μαμά του, πήγε από πάνω του, της έβαλε την πιπίλα της, την σκέπασε και το μωρό ξανακοιμήθηκε», είχε πει στην κατάθεσή της η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Κυριακή 21 Μαρτίου του 2021. Στις 02.30 τη νύχτα το αγγελούδι ξυπνάει και η 34χρονη πηγαίνει και την κοιμίζει ξανά. Πέντε ώρες μετά στις 07.30 το πρωί, η Ίριδα ξυπνάει για δεύτερη φορά.

Ήταν άραγε αυτή η ώρα θανάτου της Ίριδας; Η Δήμητρα Πισπιρίγκου δίνει αρχικά ένα άλλοθι που για μήνες έμοιαζε τέλειο.

«Ήμουν ξύπνια και δεν άκουσα τίποτα».

Η 34χρονη έχει προσδιορίσει τον θάνατο του παιδιού της λίγο αργότερα. Σε ανάρτησή της, όμως είχε τοποθετήσει τον θάνατο του βρέφους ακόμα νωρίτερα

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα, το άτομο που σκότωσε την Ίριδα της επιτέθηκε στην κούνια. Άρχισε να σφίγγει το πανάκι στο στόμα και τη μύτη μέχρι να της προκαλέσει ασφυξία. Ο χρόνος που έγινε αυτό όμως, αποτελεί μέχρι και σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους άλυτους γρίφους.

Σε κάθε περίπτωση εκείνο το πρωί οι δύο αδερφές ξυπνούν όπως και η Τζωρτζίνα, σε χρόνο που επίσης δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια. Αρχίζουν να ετοιμάζονται για να πάνε βόλτα και κάποια στιγμή η 34χρονη ζητάει από την αδερφή της να πάει και να ξυπνήσει το βρέφος.

«Περί 11:30 σήμερα 21/03/2021 η αδερφή μου και μητέρα του παιδιού, μου ζήτησε να πάω να ξυπνήσω το μωρό, για να το ταΐσουμε και μετά να πάμε βόλτα. Μπήκα στο δωμάτιο και πιάνοντας το χεράκι του, το ένιωσα παγωμένο. Ενστικτωδώς τότε έπιασα το στήθος του και τότε κατάλαβα ότι δεν ανασαίνει».

Το αγγελούδι είναι νεκρό και στο σπίτι επικρατεί πανδαιμόνιο. Οι δύο γυναίκες αρχίζουν να της κάνουν μαλάξεις, με την Τζωρτζίνα να παρακολουθεί έντρομη.

Όπως ανέφερε η Δήμητρα Πισπιρίγκου, εντόπισε το βρέφος στις 11.30. Στις 11.37 έγινε η κλήση στο ΕΚΑΒ και 5 λεπτά αργότερα έφτασε το ασθενοφόρο στο σπίτι. Αυτό το στοιχείο είχε οδηγήσει τον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη σε μια άλλη προσέγγιση, για την ώρα θανάτου.

Τα λάθη

Αν η Ίριδα πέθανε στις 10.30, τρεις άνθρωποι, η 34χρονη, η αδερφή της Δήμητρα και η μικρή Τζωρτζίνα βρίσκονταν επί μία ώρα στο ίδιο σπίτι με το νεκρό βρέφος.

Αμέσως μετά ξεκινά μια αλληλουχία λαθών και αστοχιών. Το ΕΚΑΒ δε δίνει την σκυτάλη στην αστυνομία και έτσι η έρευνα στο σπίτι γίνεται με ένα 24ωρο καθυστέρηση.

Το πόρισμα που αποδίδει τον θάνατο του βρέφους σε αγενεσία φλεβόκομβου, αρχικά αμφισβητείται από τους γονείς, όμως στη συνέχεια γίνεται σημαία για τη μητέρα.

Έναν και πλέον χρόνο μετά τον θάνατο της Ίριδας, οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας κατέληξαν πως έχουν να κάνουν με ασφυξία.

Η δημοσιοποίηση της εισαγγελικής πρότασης για παραπομπή της 34χρονης σε δίκη, για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, προκάλεσε την αντίδραση του Αλέξη Κούγια

«Προτείνει εντελώς μεροληπτικά την παραπομπή στο ακροατήριο της φτωχής και μέχρι πρότινος ανυπεράσπιστης Σ.Π., αγνοώντας έξι τακτικούς Ιατροδικαστές, για να μην εκτεθούν οι δήθεν κορυφαίοι Ιατροδικαστές Καρακούκης – Καλόγρηας».

Δύο χρόνια μετά τον θάνατο της Ίριδας, η υπόθεση – θρίλερ παραμένει στο προσκήνιο, με τη δικαιοσύνη να καλείται να αποφανθεί για όλα όσα έγιναν στο διαμέρισμα της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα, εκείνη την Κυριακή στις 21 Μαρτίου του 2021.

 

Πηγή:  megatv.com

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom

Αγία Παρασκευή: Άφαντοι οι γονείς των ανηλίκων που βασάνιζαν τον 14χρονο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com