12.7 C
Θέρμον
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 11:54
news1

Αγρίνιο: Εργασίες για την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού υδροδότησης

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού υδροδότησης του Αγρινίου. Πρόκειται για το σπουδαίο έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Αντώνη Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών και δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα ύδρευσης του Αγρινίου για τις επόμενες γενιές.

 

Το έργο αποτελείται  από τρία διαφορετικά υποέργα. Το πρώτο υποέργο αφορά την αντικατάσταση του υφιστάμενου κεντρικού αγωγού υδροδότησης του Αγρινίου. Το συνολικό μήκος του νέου αγωγού θα ανέλθει σε 15.650 μέτρα και ο προϋπολογισμός του υποέργου είναι 16.540.000,00€

Το δεύτερο υποέργο αφορά την αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Πόσιμου νερού που βρίσκονται στην θέση Σπολάιτα του Δήμου Αγρινίου με  προϋπολογισμό του υποέργου 2.880.000,00€

Το τρίτο υποέργο αφορά την κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού συνολικής ονομαστικής ισχύος 950kw σε ιδιόκτητο χώρο της ΔΕΥΑΑ. Με αυτή την μονάδα πρόκειται αφενός θα καλυφθεί μέρος των ίδιων ενεργειακών αναγκών της επιχείρησης και αφετέρου θα επιτευχθεί εικονικός ενεργειακός συμψηφισμός (virtual net-metering) των ίδιων καταναλώσεων ρεύματος, με τον οποίο θα επέλθει σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών της επιχείρησης. Ο προϋπολογισμός του υποέργου είναι 980.000,00€

 

Την πορεία των εργασιών παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Ιωάννη Φαρμάκη, τους Αντιδημάρχους  Μίμη Σκορδόπουλο, Θύμιο Γρίβας και Β.Καρακώστα, τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κιτσοπάνο, τα μέλη του ΔΣ  Κώστα Ναστούλη, Δ. Ματσούκα, Χαρά Μπίμπα και τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΑ Χρ. Κωστάκη.

 

 «Αποτελεί δικαίωση μεγάλων προσπαθειών η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου και πραγματικά αισθανόμαστε περήφανοι  που παρακολουθούμε την πραγμάτωσή του.

Επισκεφθήκαμε το έργο με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  που συμμετείχαν στον σχεδιασμό του εμβληματικού έργου. Πρόκειται για μια από τις πλέον σημαντικές παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής και ένα από τα πλέον ουσιαστικά έργα που υλοποιούνται στον Δήμο Αγρινίου. Ο νέος αγωγός είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγωγούς υδροδότησης που έχουν κατασκευαστεί στην χώρα μας ενώ η νέα μονάδα διύλισης είναι μία από τις πλέον σύγχρονες παγκοσμίως.  Ένα έργο που έχει ανάγκη ο τόπος  και αφορά τις επόμενες γενιές», ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Παπαναστασίου.     

 

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom

Αγία Παρασκευή: Άφαντοι οι γονείς των ανηλίκων που βασάνιζαν τον 14χρονο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com