17.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 18:08
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Θέρμο: Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου(ΦΩΤΟ)

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Παναγίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 19 Μαρτίου, η εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά, ενώ τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Θέρμου συγκίνησαν παρουσιάζοντας την θεατρική παράσταση “Γυναίκες ηρωίδες δεν έχουμε;” που μιλούσε για τον ηρωισμό μιας νέας κοπέλας, της Χρυσής, που έδωσε μάχες για να νικήσει τις τρεις “αγάπες”, των γονιών της που την παρακαλούσαν να τουρκέψει για να μην τους κάνει κακό ο Τούρκος, των νιάτων της και των πλούτων που της έταζε ο Τούρκος όσο προσπαθούσε να την πείσει να τον παντρευτεί.

Η Αγία Χρυσή ηρωικά νίκησε, φθάνοντας στην τέλεια αγάπη, που δεν μνησικακεί, δεν ζηλεύει, δεν περηφανεύεται, που πάντα στέγει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει.
Στο τέλος, η χορωδία Γυναικών Θέρμου τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια με θεματολογία την επανάσταση και τους ηρωικούς αγώνες των πολεμιστών του ’21.

Μουσικά όργανα έπαιξαν εξαιρετικά παιδιά του Θέρμου, φερέλπιδες νέοι μουσικοί.

Την γενική επιμέλεια της εκδήλωσης και την θεατρική διδασκαλία είχε η εκπαιδευτικός κ. Ελένη Κοσμά, ενώ την χορωδία διηύθυνε η κ. Ελπίδα Σιάχου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκκλησιαστικές και πολιτικές αρχές: ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας π. Θεόκλητος Ράπτης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως π. Ιωσήφ Ζωγράφος μετά της συνοδείας του, ο π. Ζαχαρίας Σπυρόπουλος εκ της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μάνδρας, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Λάμπος, ο οποίος και παρουσίασε τα τραγούδια της χορωδίας, ο π. Δημήτριος Βάτσιος, o αντιδήμαρχος Θέρμου Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος και ο πρόεδρος της  Κοινότητας Θέρμου κ. Αλέξανδρος Σιαδήμας.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Αγρίνιο: «…για τη Γυναίκα, ….για την Ισότητα  ….για τη Ζωή» – Δράση ενημέρωσης του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών

Newsroom

Μεσολόγγι: Παρασκεύαζαν είδη ζαχαροπλαστικής με κάνναβη

Newsroom

Θέρμο: Τακτική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες στον Κυνηγετικό Σύλλογο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com