15.7 C
Θέρμον
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024, 2:02
news1

Μουντιάλ-μαμούθ ετοιμάζει η FIFA: Παγκόσμιο Κύπελλο στις ΗΠΑ 40 ημερών, με 48 ομάδες και 104 ματς

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει ως στόχο το Μουντιάλ να φιλοξενηθεί σε 16 πόλεις και 3 χώρες. Οι 60 αγώνες θα γίνουν στις ΗΠΑ. Ματς και σε Καναδά και Μεξικό.

Αποφασισμένη να αλλάξει τον χάρτη του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι η FIFA, η οποία στοχεύει να βάλει περισσότερες ομάδες (24) στην τελική φάση της διοργάνωσης από το 2026 και μετά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ντέιβιντ Όρνστάιν του “The Athletic”.

Συγκεκριμένα η Παγκόσμια Ομοσπονδία, όπως αναφέρει το Novasports.gr, έχει ως στόχο το Μουντιάλ να φιλοξενηθεί σε 16 πόλεις, όπου πάνω από 80 αγώνες- μεταξύ των οποίων οι προημιτελικοί, οι ημιτελικοί αλλά και ο μεγάλος τελικός- θα γίνουν στις ΗΠΑ ενώ Καναδάς και Μεξικό θα φιλοξενήσουν επίσης από 10 ματς περίπου.

Έτσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα φιλοξενήσουν για πρώτη φορά τρεις χώρες, θα πάρουν μέρος 48 ομάδες και φαίνεται πως θα διατηρηθούν οι όμιλοι των τεσσάρων στην πρώτη φάση του. Οι δύο πρώτοι θα παίρνουν την πρόκριση και μαζί με τους οκτώ καλύτερους τρίτους θα δημιουργήσουν τη φάση των “32”, εκεί όπου θα μπουν στον χορό των νοκ-άουτ!

Οι δύο ομάδες που θα φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου, θα πρέπει να δώσουν οκτώ αγώνες αντί επτά που συνέβαινε μέχρι τώρα.

Σύμφωνες οι συνομοσπονδίες, αναμένονται αντιδράσεις από τους παίκτες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “The Athletic“, οι επικεφαλής των έξι συνομοσπονδιών συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, το βράδυ της Δευτέρας (13/3) και κανένας δεν εξέφρασε αντίρρηση για το σχέδιο που άπλωσε στο τραπέζι.

Η προσθήκη επιπλέον αγώνων θα προσθέσει αρκετές παραπάνω ημέρες στη διοργάνωση και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φέρει μεγάλη αντίδραση από τα συνδικάτα των παικτών, αλλά και τους συλλόγους που ήδη ανησυχούν για τη μεγάλη επιβάρυνση τους.

Η FIFA έχει προϋπολογίσει έσοδα 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2026, σχεδόν 4 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα απ’ όσα κέρδισε την ίδια περίοδο μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

 

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Πάτρα: Πέθανε 41χρονος αστυνομικός σε διαδικτυακή συζήτηση μέσα στο σπίτι του

Newsroom

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com