10.5 C
Θέρμον
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 7:27
news1

Αυτά είναι τα 10 πιο φθηνά καινούργια αυτοκίνητα στην Ελλάδα

Μετά τα νέα τιμολογιακά δεδομένα και στα αυτοκίνητα -όπως άλλωστε σχεδόν σε όλα τα προϊόντα- σας παρουσιάζουμε τα δέκα πιο οικονομικά, καινούργια αυτοκίνητα που πωλούνται στις εκθέσεις των ελληνικών αντιπροσωπειών.

Ποια είναι, λοιπόν, τα φτηνότερα μοντέλα που μπορούμε να αγοράσουμε στη χώρα μας, βάσει των ενδεικτικών τιμοκαταλόγων που ανακοινώνουν οι αντιπροσωπείες; Ποια είναι η χρηματική διαφορά μεταξύ τους; Πόσο περισσότερο κοστίζει ένα μοντέλο της mini κατηγορίας από ένα supermini, για παράδειγμα; Αξίζει να δώσουμε τα όποια επιπλέον χρήματα για να πάρουμε ένα λίγο μεγαλύτερων διαστάσεων όχημα;

Η απόφαση για την απόκτηση ενός καινούργιου αυτοκινήτου πάντα είναι μια δύσκολη διαδικασία για την οποία χρειάζεται πολλή σκέψη, διαπραγμάτευση (με τα μέλη της οικογένειας αλλά και με τον ίδιο τον εαυτό μας) και μεγάλη οικονομία για τη συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται. Μία λύση είναι να στραφούμε στα πιο προσιτά καινούργια για να έχουμε ένα σύγχρονο και όσο το δυνατόν ασφαλέστερο όχημα για τις μετακινήσεις μας. Ας δούμε τι πιο προσιτές επιλογές μας.

Skoda Fabia – Από 15.990 ευρώ

H τέταρτη γενιά του Fabia παρουσιάστηκε πρόπερσι και ενσωματώνει ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η Skoda στην κατηγορία. Το μοντέλο βασίστηκε στην πλατφόρμα «MQB» του Ομίλου Volkswagen (και συγκεκριμένα στην εκδοχή της «A0») και κατασκευάστηκε με τρόπο που να είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον για τον υποψήφιο αγοραστή. Η προσιτότερη έκδοση του νέου Fabia έχει τον 1.0 MPI κινητήρα των 80 ίππων.

Mazda 2 – Από 15.686 ευρώ

Η Mazda, αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση αυτοκινητοβιομηχανίας και η φιλοσοφία της που ονομάζεται «Jinba Ittai» αντικατοπτρίζεται σε όλα τα μοντέλα της. Το ίδιο ισχύει και για το Mazda 2 το οποίο χαρακτηρίζεται για τη σχεδίασή του, για την αναλογία των όγκων του και για την ποιότητα κατασκευής του. Κάποιος πρέπει να το δει από κοντά για να καταλάβει γιατί αυτή η εταιρεία επιμένει να κάνει τα πράγματα με τον δικό της τρόπο. Ο 1.5 SkyActiv κινητήρας του αποδίδει 75 ίππους στη φτηνότερη έκδοση του μοντέλου.

Dacia Sandero Streetway – Από 15.560 ευρώ

Το καινούργιο Sandero είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα οχήματα και αποτελεί μια μελέτη περίπτωσης την οποία καλό θα είναι να εξετάσουν οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες αναφορικά με το λεγόμενο «τελικό προϊόν» και το κέρδος. Η τρίτη γενιά τού ρουμανικού supermini είναι πιο σύγχρονη και ευρύχωρη από πριν και διατίθεται με τον 1.0 TCe των 90 ίππων.

Toyota Aygo X – Από 15.470 ευρώ

Το καινούργιο crossover πόλης της Toyota απέκτησε φανατικό κοινό πριν ακόμα παρουσιαστεί επίσημα. Το Aygo X, θεωρητικά, είναι ένα όχημα της mini κατηγορίας οχημάτων, ωστόσο οι διαστάσεις του και ιδίως το ύψος του το κάνουν να είναι μεγαλύτερο αυτής. Η χαρακτηριστική σχεδίασή του, η φήμη της ιαπωνικής εταιρείας σχετικά με την ποιότητα κατασκευής και την αξιοπιστία της και η προσιτή τιμή του το κάνουν δημοφιλές. Ο κινητήρας του, χωρητικότητας ενός λίτρου, αποδίδει 72 ίππους.

Suzuki Swift 1.2 Hybrid – Από 15.080 ευρώ

Ένα από τα πιο όμορφα οχήματα της supermini κατηγορίας. Δεν το λέμε εμείς, έτσι το προσδιορίζουν οι αγοραστές του. Το Swift, δεν άλλαξε τον χαρακτήρα του ως hatchback και το στυλ του παρέμεινε ξεχωριστό και στην πρόσφατη γενιά του. Η προσθήκη ήπιου υβριδικού συστήματος στον χωρητικότητας 1,2 λίτρων και απόδοσης 83 ίππων κινητήρα του μείωσε ακόμα περισσότερο την κατανάλωση καυσίμου και την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα.

Volkswagen move up! – Από 14.900 ευρώ

Πριν από έντεκα χρόνια, η Volkswagen έδειξε γιατί θεωρείται η εταιρεία που κατασκευάζει «αυτοκίνητα για τον λαό». Το up!, είναι ένα από τα πιο οικονομικώς προσιτά αυτοκίνητα στη χώρα μας και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει με μεγαλύτερη άνεση απ’ όσο υπολογίζεις αρχικά τέσσερις σχετικά υψηλόσωμους επιβάτες. O κινητήρας των 999 κ. εκ. αποδίδει 65 ίππους και το αυτοκίνητο απαλλάσσεται από τέλη κυκλοφορίας.

Fiat Panda Hybrid – Από 14.380 ευρώ

Το «αειθαλές» Panda δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά τα τελευταία έντεκα χρόνια αλλά δεν χρειάστηκε να γίνει αυτό κιόλας. Για πολλούς, το μοντέλο της Fiat είναι η «απόλυτη συνταγή» για ένα όχημα της κατηγορίας και η καλύτερη απόδειξη ότι οι Ιταλοί είναι μαέστροι στη δημιουργία μικρών οχημάτων. Το Panda, είναι ευρύχωρο, πρακτικό, ευκολοδήγητο και οικονομικό σε κατανάλωση. Ο κινητήρας του έχει σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης, αποδίδει 70 ίππους και σε αυτή την έκδοση εξαιρείται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Kia Picanto – Από 14.190 ευρώ

Το «αδελφάκι» του Hyundai i10 έχει πιο ξεχωριστή σχεδίαση, συγκριτικά, και επίσης είναι μεγαλύτερο στο εσωτερικό του απ’ όσο νομίζεις. Το Picanto θα σε εκπλήξει ευχάριστα καθώς είναι ένα τυπικό δημιούργημα της Kia, γεγονός που σημαίνει ότι απευθύνεται σε πιο νεανικό κοινό. Η αξιοπιστία και η επταετής εργοστασιακή εγγύηση είναι στα θετικά του μοντέλου. Και σε αυτό, ο κινητήρας αποδίδει 67 ίππους.

Hyundai i10 – Από 14.090 ευρώ

Η Hyundai είναι μία από τις λίγες εταιρείες που επιμένουν να εκπροσωπούνται στη mini κατηγορία αυτοκινήτων, ευτυχώς. Το i10 είναι ένα όχημα το οποίο θα σε εκπλήξει απρόσμενα και ευχάριστα με τη υπόστασή του, καθώς μόνο «μικρό» δεν είναι. Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που ένα οικονομικά προσιτό αυτοκίνητο μπορεί να εξυπηρετήσει μεταφορικές ανάγκες που φαντάζουν μεγαλύτερες του προσδοκώμενου. Ο «χιλιάρης» κινητήρας των 67 ίππων είναι οικονομικός σε κατανάλωση.

Mitsubishi Space Star – Από 12.500 ευρώ

Το φτηνότερο της δεκάδας. Το Space Star είναι η προσιτότερη «πρόταση» της Mitsubishi στη χώρα μας και ένα από τα αυτοκίνητα που πρέπει να συμπεριλάβει στη λίστα του κάποιος υποψήφιος αγοραστής. Ο εσωτερικός χώρος του είναι αντίστοιχος μεγαλύτερου οχήματος και ο εξοπλισμός του είναι καλός για τα δεδομένα της κατηγορίας. Ο 1.2 MIVEC κινητήρας του αποδίδει 71 ίππους.

 

Πηγή: newsauto.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom

Αγία Παρασκευή: Άφαντοι οι γονείς των ανηλίκων που βασάνιζαν τον 14χρονο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com